Úszás: Hosszú Katinka megdöntötte Egerszegi csúcsát!

Vágólapra másolva!
2013.04.26. 09:14
null
Hosszú Katinka nagyszerű eredményeket ért el Írországban (Fotó: Action Images – archív)
Hosszú Katinka nagyszerű eredményeket ért el a nagymedencés ír nemzeti úszóbajnokságon: a világklasszis magyar versenyző 100 háton megdöntötte Egerszegi Krisztina országos csúcsát a viadal első napján.

A swimswam.com beszámolója szerint a magyar úszónő kiválóan kezdett az ír bajnokság első napján: a 200 méteres gyorsúszás selejtezőjében élete legjobb eredményét elérve 1:57.59 perc alatt teljesítette a távot, majd bár a döntőben kissé elmaradt ettől (1:59.57), így is könnyedén győzött.

Hosszú a 100 méteres hátúszás selejtezőjében is remekelt, sőt országos csúcsot ért el 1:00.24 perces idejével. A korábbi csúcsot Egerszegi Krisztina állította fel az 1991-ben elért 1:00.31 perces idejével. A fináléban nem indult, de simán nyert volna, mivel 17 évnél idősebb versenyzők nem is vettek részt a döntőben.

„Örülök Katinka remeklésének, még ha kicsit persze fáj is, hogy az Egérkével közös munkával elért 1991-es magyar csúcs lett a múlté. Úgy vagyok vele azonban, hogy ha már megdönti valaki, akkor az olyan kiválóság legyen, mint amilyen például Hosszú Katinka” – reagált a rekorddöntés hírére Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya, Egerszegi Krisztina egykori mestere az MTI érdeklődésére.

Indult azonban a 200 méter pillangó döntőjében, amelyet meg is nyert 2:12.24 perces eredményével. A 200 gyorshoz hasonlóan ebben a számban is az írek kedvencét, Sycerika McMahont előzte meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik