Úszás: Hosszú Katinka döntött, nem indul Nizzában

Vágólapra másolva!
2018.01.30. 09:23
null
Hosszú Katinka nem indul Nizzában (Fotó: Földi Imre)
Nem indul Hosszú Katinka a Golden Tour-sorozat első állomásán – az úszóversenyt péntektől vasárnapig rendezik meg Nizzában. Döntését ma a szervezők felé is megerősítette.

„Sok dolgot átgondoltam, mérlegeltem az elmúlt napokban az idei versenyzésemmel kapcsolatban, és nem csak a jelenlegi fizikai állapotom, valamint a sérülésveszély miatt – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka. – Mivel most később kezdtem a felkészülést, és a napi edzésrendem is másképp alakul, mint az előző években, természetes, hogy valamelyest változtatok a versenynaptáramon is. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogok indulni versenyeken, folyamatosan készülök most is, hiszen imádok úszni, eszembe sem jutott, hogy abbahagyjam, csak most egy kicsit behúzom a féket, és másképp alakítom a felkészülési időszakot. Amikor elérkezettnek látom az időt, ígérem, ismét ott leszek a rajtkövön.”

A három állomásból álló Golden Tour-széria – amely 2016 óta a 2015. március 9-én tragikus repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt olimpiai bajnok úszó tiszteletére Camille Muffat-emlékverseny is – első felvonására péntektől vasárnapig Muffat szülővárosában, Nizzában kerül sor. Az elmúlt években Hosszú Katinka rendre elindult a Golden Tour-sorozaton, de most az első állomást biztosan kihagyja.

MESSZE, DE MELEGBEN

Az úszók többsége, ahogy azt ilyenkor megszokhattuk, igyekszik az év ezen időszakában minél távolabbra utazni Magyarországtól. Részint amiatt, hogy meleg égövön edzőtáborozzon, részint azért, hogy kimaradjon az influenzajárványból. A Kőbánya SC sportolói – köztük Késely Ajna és Telegdy Ádám, valamint az UTE két úszója, Kapás Boglárka és Gyurta Gergely – már január első felében elrepültek, ők Thaiföldön készülnek az év legfontosabb versenyeire.

A BVSC csapata, így Bernek Péter és Kozma Dominik, valamint Verrasztó Evelyn, no meg az amerikai évek és a diploma megszerzése után Budapestre költöző és a zuglóiakkal készülő Bohus Richárd, hétfőn szállt repülőre: Nagy Péter irányításával három héten keresztül a Szőnyi út helyett Miamiban róják a hosszakat a versenyzők.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik