Úszás: Gyárfás Tamás keddtől nem társelnök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.13. 22:08
Amint arról a Nemzeti Sport már a múlt héten beszámolt, a kormány úgy döntött, hogy Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség tavaly novemberben lemondó elnöke nem maradhat társelnöke a 2017-es FINA-világbajnokság szervezőbizottságának sem. Az erről szóló hivatalos kormányhatározat hétfőn a Magyar Közlönyben is megjelent, s az ott leírtak szerint másnap, azaz kedden lép hatályba.

A szövegből kiderül ugyanakkor, hogy a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) magyar alelnökeként a hazai szövetség volt vezetője tagja marad a testületnek, amelynek ülésein mostantól tanácskozási és véleményezési joggal részt vehet az úszószövetség új elnöke (Bienerth Gusztáv) csakúgy, mint a vízilabda (Kemény Dénes), a műugró (Tuzson Bence) és a szinkronúszó szakszövetség (Haranghy Csaba) vezetője.

A társelnöki pozíció megszűnik, a szervezőbizottságot mostantól egyedül Seszták Miklós fejlesztési miniszter vezeti elnökként – erősíti meg lapunk korábbi információit az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával megjelent 1079/2017. (II. 13.) kormányhatározat „a 2017-ben Budapesten és Balatonfüreden megrendezendő XVII. Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság Szervező Bizottságának létrehozásáról szóló 1725/2015. (X. 7.) kormányhatározat módosításáról".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik