Úszás: Gyárfás kapta a legtöbb jelölést az elnöki posztra, de…

Vágólapra másolva!
2016.12.27. 10:19
Lezárult a Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjára kiírt jelöltállítási időszak. A jelölőbizottság tájékoztatása szerint a legtöbb jelölés Gyárfás Tamásra, a MÚSZ eddigi elnökére érkezett, ő azonban nem vállalta a jelölést.

Egy-egy jelölés érkezett Bienerth Gusztávra, Hornyák Viktorra és Tóth Istvánra, akik a jelölést elfogadták, így ők felkerülnek az elnökjelöltek listájára a MÚSZ 2017. január 8-ai közgyűlésén.Bienerth Gusztávra, Hornyák Viktorra és Tóth Istvánra, akik a jelölést elfogadták, így ők felkerülnek az elnökjelöltek listájára a MÚSZ 2017. január 8-ai közgyűlésén.

Bienerth Gusztáv a 2024-es magyarországi olimpiai pályázat alelnökeként, turizmusért felelős kormánybiztosként, Hornyák Viktor a Széles Sándor Úszó-nevelő Műhely vezetőjeként, Tóth István pedig a szentendrei úszóklub szakosztály-elnökeként tevékenykedik.

Az MÚSZ-t 23 éve irányító Gyárfás Tamás november 30-án tudatta, hogy lemond a tisztségéről. Még ezen a napon utazott el a válogatott a windsori rövid pályás világbajnokságra, ezért csak a hazaérkezést követően lehetett megtartani az elnökségi ülést, ahol írásban is benyújtotta lemondását. Szabó Tünde államtitkár már akkor jelezte, elfogadja Gyárfás döntését.

Gyárfás az utód megválasztásáig hivatalban maradt, hogy vigye a folyamatban levő ügyeket.

Ide kapcsolódik, hogy a Nemzeti Sport értesülése szerint a jövő évi vizes vb szervezőcsapata várhatóan januárban elköltözik a zuglói, Angol utcai volt Nap Tv-székházból – mindezt még karácsony előtt közölték egy stábértekezleten.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik