nemzetisport.hu 2019.12.02 10:38 Frissítve: 2019.12.02 14:17

Úszás: stábtagként kíséri az Eb-re kedvese Hosszú Katinkát

Hétfőn kora reggel kis késéssel elindult Glasgow-ba, a rövid pályás úszó Európa-bajnokságra a magyar válogatott, amelynek vezéregyénisége ezúttal is a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, aki mellett ezúttal kedvese, Gelencsér Máté lesz ott edzői akkreditációval – írja az SzPress Hírszolgálat. Később Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke tisztázta, milyen akkreditációval utazik Hosszú Katinka kedvese.

Hosszú Katinka nem lesz egyedül Glasgow-ban (Fotó: Balogh László)

 

Közel 500 nap után ez az első olyan világverseny, ahová nem a Svájcból hazahívott Petrov Árpád kíséri el a világhírű úszót, miután Hosszú Katinka a múlt héten közleményben köszönt el a 37 éves edzőtől. Háromszoros olimpiai bajnokunk Glasgow-ban egyéni indulóként most „csak” négy számot vállal be, a 100, a 200 és a 400 vegyest, valamint a 200 pillangót.

Az SzPress Hírszolgálat az indulás előtti napon értesült arról, hogy „profi” edző ugyan nem áll majd mellette, mégis lesz támasza és segítője. Gelencsér Máté, a kedvese edzői akkreditációt vehet át a házigazdáktól, így Hosszú Katinka biztosan nem fogja egyedül érezni magát.

FRISSÍTÉS (14.00)

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke a Nemzeti Sport megkeresésére elárulta: Gelencsér Máté nem edzői akkreditációval utazik Skóciába.

„Valóban pontosításra szorul a hír, hiszen Gelencsér Máté »team official« akkreditációval lesz jelen az eseményen, vagyis mint a csapat tagja, kísérője. Úgy vélem, hogy Hosszú Katinkának, mint a magyar úszósport háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnokának jogában áll eldöntenie, ki legyen ott vele a kontinensviadalon” – mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke.

2020.08.12 10:00:58

Úszás KOVÁCS ERIKA

Cseh László, Kapás Boglárka, Bernek Péter és Olasz Anna szebbnél szebb tájakon jár.

2020.08.10 18:56:32

Úszás KOVÁCS ERIKA

„Büszke vagyok rá, hogy az emberek nemcsak az úszásomra emlékeznek, hanem a saját érzéseikre is.”

2020.08.01 19:24:20

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Csakhogy Tusup itt van. És attól, hogy ő továbbra sem nagyon tud mit kezdeni magával és a helyzetével, nekünk mégis kellene kezdeni vele valamit. A kollégáknak, az ellenfeleknek, akár ellenségeknek, a magyar úszásnak és sportnak.

2020.07.31 22:05:43

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Szeretem, ha a „jobb” győz, ha a verseny nem úgy kezdődik, hogy a másik tudását el kell rontanom, ha nem bírói ítéleten múlik (múlhat) a dolog, ha az eredmény elfogult hevülések nélkül is könnyebben kalkulálható.