Úszás: Catania biztosan nem rendez rövid pályás vb-t 2014-ben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.11.15. 17:06
Címkék
Biztosan nem rendez 2014-ben rövid pályás úszó-világbajnokságot Catania, miután az olasz városnak nem sikerült megszereznie a szükséges pénzügyi garanciát.

Az olasz szövetség (FIN) kedden jelentette be, hogy a település visszalép a tavaly elnyert rendezéstől, jóllehet Szicília tartománya korábban anyagi és erkölcsi támogatásáról biztosította Catania pályázatát.

A FIN közleményében úgy fogalmazott, hogy „a szicíliai körzet nem tartotta be azokat a szükséges formális szempontokat, amellyel kapcsolatban már korábban megegyezés született”. Sergio Parisi, a FIN szicíliai elnöke azt mondta, már „csak a csoda” segíthet abban, hogy mégis Catania adjon otthont a 2014-es rövid pályás vb-nek. A visszalépés nyilvánvalóan szorosan összefügg Itália gazdasági-financiális válságával, amely miatt szombaton lemondott Silvio Berlusconi, Olaszország miniszterelnöke.

Cataniának – amúgy mint egyedüli pályázónak – a FINA, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség 2010. december 14-én ítélte oda a 12. rövid pályás – vagyis 25 méteres medencében lebonyolítandó – úszó-vb megrendezésének jogát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik