Úszás: Azt észleltem, hogy valami nincs rendben – Gyurta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.12. 23:52
null
Gyurta egyelőre ismerkedik az új programjával (Fotó: Szabó Miklós)
A keddi Nemzeti Sportban terjedelmes interjút olvashatnak Gyurta Dániellel. Olimpiai bajnok mellúszónk beszél többek között az új edzőjével, Nagy Józseffel való kapcsolatáról, a vindsori rövid pályás világbajnokságról, van véleménye az úszóbotrányról és arról, hogy Bienerth Gusztáv lehet a szövetség új elnöke

 

– Milyen ember az edzője?
– Nagy József varázslatosan sok újdonságot hozott az életembe. Már ez nagyszerű, emellett rendkívül higgadt, alázatos, nagyon szerény, mindezek ellenére pedig hihetetlenül határozott személyiség, és ez igaz rá a medence partján, de a hétköznapok során is. Rendet és fegyelmet ad, és hozott egy olyan programot is, amellyel még csak ismerkedem, de már kezdem látni, mit fogunk csinálni a közeljövőben – válaszolta a Nemzeti Sportnak az olimpia bajnok Gyurta Dániel.

– Mit?
– Korábban az edzéseken egy feladatot hosszabb sorozatokban csináltam meg, ez adta a felkészülésem egyik biztos alapját, Nagy József mellett változatosabbak az edzések, viszont ehhez még nem vagyok hozzászokva, így nem tudok minden feladatot magabiztosan és jól megcsinálni, de majd eljön ez az idő is.

– Olimpiai bajnokként figyelnek a szavaira: miért nem szólalt meg eddig a sportágban kialakult helyzet kapcsán? Miért csak a Facebookon nyilvánult meg?
– Én sportoló vagyok, úszó, és bár augusztus óta immár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szavazattal rendelkező tagja is, nincs jogom arra, hogy diktáljak, legfeljebb a véleményemet mondhatom el, ezt meg is tettem.

– Mi késztette a megnyilvánulásokra?
– Azt észleltem, hogy az úszósportban valami nincs rendben, és e tárgyban elég sok tény a médiában is helyet kapott, fény derült sok mindenre, köztük olyanokra is, amelyek nem biztos, hogy méltók az úszósport múltjához, jelenéhez és jövőjéhez. Édesapám, öcsém és én is mesélhetnénk sok mindenről, például arról, miken mentünk keresztül, amikor nem jöttek az eredmények, hogy azokban az időszakokban milyen nehéz is volt csak az úszásra koncentrálni. A jelenlegi elnök lemondásával a sportág talán esélyt kap egy tisztább jövőhöz.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik