nemzetisport.hu 2020.02.26 18:09 Frissítve: 2020.02.26 18:19

Úszás: átmenetileg Budapesten edzhetnek az egriek

Szövetségi „gyorssegélynek” köszönhetően átmenetileg Budapesten edzhetnek az olimpiára készülő egri úszók.

 

Szerda kora reggel Szilágyi Liliána, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó – jelenleg az amerikai Shane Tusup versenyzője – kétségbe esve hívta telefonon Wladár Sándort, a Magyar Úszószövetség elnökét, miután azzal szembesült, hogy a koronavírus veszélye miatt ideiglenesen bezárta kapuit az egri Bitskey uszoda.

„Megígértem Liliánának, hogy haladéktalanul keresem a megoldást, és egészen biztos, hogy 24 órán belül edzéslehetőséghez jutnak. Jogosnak tartottam az aggodalmát, hiszen alig egy hónap múlva itt az országos bajnokság, amely egyben válogatóverseny is a májusi budapesti Európa-bajnokság, valamint a tokiói olimpiai játékok előtt, egyszóval az »üresjárat« elfogadhatatlan minden válogatott versenyző és az őket felkészítő edzők szempontjából – nyilatkozta Wladár Sándor az SzPress Hírszolgálatnak. – Nem sokkal később a szövetségben dolgozó munkatársaim segítségével jó hírt közölhettem Liliánával, de nemcsak vele, hanem Kovács Ottóval, az Egri Úszóklub vezetőedzőjével is, akinek a tanítványait ugyanúgy érinti a korlátozó intézkedés, mint az Egerben vendégeskedő Tusup-csapat tagjait.”

A szövetség első emberének tájékoztatása szerint Kovács Ottó versenyzőinek, köztük a juniorvilágbajnok Holló Balázsnak és a kétszeres mellúszó magyar bajnok Békési Eszternek a Duna Arénában szorítottak helyet, azaz biztosítottak vízfelületet egészen addig, míg a hétvégén izraeli edzőtáborba indulnak.

„A szintén az olimpiai csapattagságért harcoló Szilágyi Liliánának és a versenyzőtársainak a Tüske Uszodában sikerült edzéslehetőséget biztosítani” – folytatta Wladár Sándor, hangsúlyozva, hogy addig maradhatnak ott, amíg a Bitskey uszoda újra megnyitja a kapuit, azaz megtörténik a bejelentett teljes vízcsere és az alapos fertőtlenítés.

2020.08.31 15:18:50

Úszás KOVÁCS ERIKA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

„Az uszodában állítólag nagyon szorgalmas Peti, de ezt a szorgalmat nem hozza haza.”

2020.08.25 17:45:45

Úszás SZEKRÉNYESSY ATTILA

Az első Balaton-átúszás és „A füredi Anna bálon...” c. nóta története.

2020.08.28 21:08:13

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Cseh Lászlónak a nemcsak legyőzhetetlen, de ’68–73 közt háton egyszerűen megközelíthetetlen Roland Matthest dobta ki „mélytudati mércéül” a sors! Bizony, a sors, a nagy rendező, ami – meglehet – mégiscsak ismétli önmagát néhanap.

2020.08.26 16:43:04

Úszás H. Á.

„Idősebb Cseh László sohasem engedte el a kezemet – tanított, óvott, szidott és dicsért. ”

2020.08.14 21:52:56

Úszás KOVÁCS ERIKA, FÖLDI IMRE

Ilyen a Magyar Úszószövetség olimpiai bajnok elnökének egy napja az állatorvosi rendelőben.