nemzetisport.hu 2020.02.26 18:09 Frissítve: 2020.02.26 18:19

Úszás: átmenetileg Budapesten edzhetnek az egriek

Szövetségi „gyorssegélynek” köszönhetően átmenetileg Budapesten edzhetnek az olimpiára készülő egri úszók.

 

Szerda kora reggel Szilágyi Liliána, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó – jelenleg az amerikai Shane Tusup versenyzője – kétségbe esve hívta telefonon Wladár Sándort, a Magyar Úszószövetség elnökét, miután azzal szembesült, hogy a koronavírus veszélye miatt ideiglenesen bezárta kapuit az egri Bitskey uszoda.

„Megígértem Liliánának, hogy haladéktalanul keresem a megoldást, és egészen biztos, hogy 24 órán belül edzéslehetőséghez jutnak. Jogosnak tartottam az aggodalmát, hiszen alig egy hónap múlva itt az országos bajnokság, amely egyben válogatóverseny is a májusi budapesti Európa-bajnokság, valamint a tokiói olimpiai játékok előtt, egyszóval az »üresjárat« elfogadhatatlan minden válogatott versenyző és az őket felkészítő edzők szempontjából – nyilatkozta Wladár Sándor az SzPress Hírszolgálatnak. – Nem sokkal később a szövetségben dolgozó munkatársaim segítségével jó hírt közölhettem Liliánával, de nemcsak vele, hanem Kovács Ottóval, az Egri Úszóklub vezetőedzőjével is, akinek a tanítványait ugyanúgy érinti a korlátozó intézkedés, mint az Egerben vendégeskedő Tusup-csapat tagjait.”

A szövetség első emberének tájékoztatása szerint Kovács Ottó versenyzőinek, köztük a juniorvilágbajnok Holló Balázsnak és a kétszeres mellúszó magyar bajnok Békési Eszternek a Duna Arénában szorítottak helyet, azaz biztosítottak vízfelületet egészen addig, míg a hétvégén izraeli edzőtáborba indulnak.

„A szintén az olimpiai csapattagságért harcoló Szilágyi Liliánának és a versenyzőtársainak a Tüske Uszodában sikerült edzéslehetőséget biztosítani” – folytatta Wladár Sándor, hangsúlyozva, hogy addig maradhatnak ott, amíg a Bitskey uszoda újra megnyitja a kapuit, azaz megtörténik a bejelentett teljes vízcsere és az alapos fertőtlenítés.

2020.03.31 14:37:13

Úszás CSILLAG PÉTER

Megtaláltuk a kilencszeres olimpiai bajnok magyar gyökereit – a dédanya, Elefánt Terézia nyomán eljutottunk az ősök nyírségi falujáig.

2020.03.31 17:50:36

Úszás KOVÁCS ERIKA

A világbajnok úszó a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a koronavírustesztjéről.

2020.03.29 08:47:14

Úszás SZABÓ GÁBOR

A mellúszóból lett gyorsúszó aszkéta életmódot folytatva tudott a berlini olimpián diadalmaskodni.

2020.03.26 14:06:30

Úszás MAROSI GERGELY

Ki kell hoznunk a legjobbat a legrosszabból – vallja a kaliforniai úszóedző, aki a magyar szövetséget is dicsérte.

2020.03.20 22:07:20

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Vigyázzatok magatokra, egymásra és az idősekre.