I. M. 2020.02.26 10:08 Frissítve: 2020.02.26 17:54

Vízilabda: a koronavírus veszélye miatt bezárták az egri uszodát

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere bezáratta a Bitskey-uszodát a koronavírus veszélye miatt – adta hírül az egriugyek.hu. A ZF-Eger férfi vízilabdacsapata múlt hétvégén az észak-olaszországi Bresciában játszott, ami a koronavírus miatt karantén alá vont térség közelében van, ezért látták szükségesnek az óvintézkedést a hevesi megyeszékhelyen.


Bezáratták a Bitskey Uszodát (Fotó: Huszár Márk)

„Tulajdonosi döntés alapján szerda reggel 6 órától bezárattam a Bitskey Aladár Uszodát, amíg a teljes vízcsere és fertőtlenítés nem történik meg” – idézi az egriugyek.hu Mirkóczki Ádám polgármestert.

A városvezető már hétfő kora reggel jelezte a katasztrófavédelemért is felelős Belügyminisztériumnak a helyzetet, egyebek közt azt, hogy a játékosokkal együtt szurkolók is voltak Bresciában. Eger polgármestere a tárcától azt a tájékoztatást kapta, hogy egyelőre ne engedjék be az uszodába a játékosokat, akik lehetőleg maradjanak otthon.

„Tulajdonosként nem vállalom a felelősséget egy esetleges járvány kialakulásáért, főleg egy ilyen sűrűn látogatott intézmény esetében” – indokolta döntését a polgármester.

(Fotó: Huszár Márk)

A ZF-Eger közleményt adott ki, amelyben egyetért a Bitskey Aladár Uszoda ideiglenes bezárásával, valamint közölte: a Bresciából hazatérő csapat több orvosi vizsgálaton is átesett.

„A csapat és a velük együtt utazó csapatvezetés átesett a repülőtéri rutinellenőrzésen. Egerbe érkezésüket követően pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai végezték el az általuk szükségesnek tartott vizsgálatokat. A vizsgálat eredményeiről dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos állított ki igazolást, ami alapján kedden este megtarthatták a Bitskey Aladár Uszodában a hazautazásukat követő első edzésüket. Mivel a játékosok az országos tisztifőorvos szerint sem jelentenek fertőzési kockázatot, ezért a csapat elutazik Budapestre és lejátssza a ma 19.30 órára kiírt bajnoki mérkőzését a Honvéd ellen. Természetesen a klub vezetői, valamint a szakmai stáb tagjai semmit nem bíznak a véletlenre és az Olaszországban járt sportolókat naponta többször ellenőrzik a megadott egészségügyi szempontok alapján. Ugyanakkor tökéletesen egyetértünk a Bitskey Aladár Uszoda fertőtlenítés idejére történő bezárásával. Mert amíg a vízilabdások Olaszországban voltak, addig egy másik sportágban négy földrész mintegy ezer sportolója versenyzett az uszodában. A kísérőikkel együtt pedig ezerötszázan tartózkodtak a medencetérben és a lelátókon három napon keresztül.”

2020.03.19 10:51:20

Vízilabda H. D.

„Szeretnénk elismerésünket és tiszteletünket kifejezni az egészségügyben dolgozóknak.”

2020.03.09 18:13:50

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A legutóbbi vb-n és két Eb-n ezüstérmes vízilabda-válogatott edzője elárulja azt is, mitől ennyire jók a spanyolok a csapatsportágakban.

2020.03.11 11:35:52

Vízilabda H. Á.

A FÉRFI OB I KÖZÉPSZAKASZÁNAK MENETRENDJE, EREDMÉNYEI, ÁLLÁSA.

2020.02.01 00:07:12

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ezért is tetszik szebb helynek a világ, amikor a vízilabdás srácok aranyéremmel a nyakukban vigyorognak a dobogó tetején.

2020.01.28 00:16:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hodie mihi, cras tibi, azaz ma nekem, holnap neked.