Úszás: a főváros idén 45 millió forinttal támogatja Hosszú klubját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.22. 14:11
Szalay-Bobrovniczky Alexandra a Digi Sport Reggeli Start pénteki adásában Hosszú Katinka néhány napja nevet változtató úszóklubjáról elmondta, a főváros 2019-ben 45 millió forinttal támogatja az Iron Swim Budapestet. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú pedig a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy újabb négy úszó csatlakozott egyesületéhez.

„Ez kölcsönösen jót tesz mindenkinek, mi büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen bajnoknő, mint Katinka tudja promotálni Budapestet és a Budapest név is nagyon jól cseng, nemcsak az úszósport, hanem a sporttársadalom számára is” – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a Digi Sport műsorában. „Ez kölcsönösen jót tesz mindenkinek, mi büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen bajnoknő, mint Katinka tudja promotálni Budapestet és a Budapest név is nagyon jól cseng, nemcsak az úszósport, hanem a sporttársadalom számára is” – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a Digi Sport műsorában.

A politikus beszélt arról is, hogy a főváros 2019-ben 45 millió forinttal támogatja az úszóklubot. Szalay-Bobrovniczky Alexandra kérdésre válaszolva ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „a pénzt működésre adjuk, azt szeretnénk, ha ebből minél több budapesti fiatal megtanulna úszni”.

Az interjúban szó esett arról is, hogy Budapest névhasználati jogát a klub működésének idejére adta meg a főváros. Az évenkénti támogatás összege nem fix, arról évente dönt a város illetékes bizottsága.

Hosszú Katinka közben több úszó csatlakozásáról is beszámolt a közösségi oldalán: az amerikai Jessica Vall és a belga Fanny Lecluyse mellett a román Robert Glinta is háromszoros olimpiai bajnokunknál folytatja, néhány napja pedig a holland Kira Toussaint döntött úgy, hogy az Iron Swim Budapest csapatának tagja lesz a Nemzetközi Úszó Ligában (ISL).

Kira Toussaint bejelentése

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik