Universiade: Biczó Bence aranyérmes Kazanyban!

Vágólapra másolva!
2013.07.13. 18:21
A magyar egyetemi csapat második aranyérmét nyerte a Debreceni Egyetem hallgatója, Biczó Bence, Kazanyban. Az ifjúsági olimpiai bajnok, Eb-ezüstérmes úszó 200 pillangón, 1:55.32-es időeredménnyel diadalmaskodott. A második a japán Hirai Kenta 1:55.90-nel.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség tájékoztatása szerint az ifjúsági olimpiai bajnok a döntőben idei legjobbját (1:56.00 perc) megjavítva 1:55.32 perces idővel diadalmaskodott. A második a japán Hirai Kenta lett 1:55.90 perces idővel.

Biczó a pénteki előfutamból, illetve a szombati elődöntőből is a legjobb idővel lépett tovább, így gyakorlatilag „papírforma” győzelmet aratott.

Biczó a pénteki előfutamból, illetve a szombati elődöntőből is a legjobb idővel lépett tovább, így gyakorlatilag „papírforma” győzelmet aratott.

„Nehéz volt, ráadásul a japán versenyző egyéni csúcsot úszott. Volt kivel versenyezni, jó volt a mezőny. Az universiade-csúcstartó lengyel Korzeniowski például be sem került a középfutamba. Megpróbáltam sokat edzeni Kazanyban, nagyon örülök a győzelemnek. A tavalyi londoni olimpián hat századdal úsztam rosszabbat (1:55.38). Még soha nem voltam universiadén, nem tudtam, mire számítsak. Ez életem második legjobb eredménye (Biczó Bence az egyéni csúcsát 2 éve Debrecenben úszta: 1:54.79 – a szerk.). Köszönöm Debrecen városának, hogy mindent megadott a felkészüléshez. Ez egy önbizalom növelő győzelem is volt a barcelonai világbajnokság előtt” – nyilatkozta Sántics Béla tanítványa.

A magyar küldöttség a nyolcadik érmét szerezte Kazanyban, ebből a második aranyat. A dobogó legfelső fokára ezt megelőzően csak a cselgáncsozó Joó Abigél léphetett fel.

BICZÓ BENCE ÚSZÁSA 1:14:32-TŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik