„Tusup kigyúrta magát, ordítozik, de Hosszú sorozata csak vele folytatható”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.19. 16:27
Könyvet írt „Feszített - Víz - Tükör” címmel Hargitay András. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó többek között a Hosszú Katinka, Shane Tusup páros történetéről is papírra vetette élményeit és gondolatait. Hargitay a DIGI Sportnak felidézte az első találkozását Shane Tusuppal, akit Széchy Tamáshoz hasonlított, és elmondta neki, mennyire nagyra tartja. A korábbi szövetségi kapitány úgy véli, Hosszú Katinka csak Tusuppal lehet töretlenül sikeres, és ha új edzője lesz, arra az idei év biztosan rámegy.

A könyvben a Széchy Tamás–Shane Tusup párhuzamról is olvashatnak.

„Amikor első alkalommal találkoztam vele, akkor el is mondtam neki, hogy mennyire nagyra tartom, és hogy tulajdonképpen mindazokat elmondják róla, amit annak idején Széchy Tamásról mondtak el. Akkor még más volt a viszonyunk. Az évek során aztán ő megváltozott, testileg is, hiszen »kigyúródott«, eleinte még csak egy kis vékony fiatalember volt. Szinte alig mert megszólalni, aztán később, amikor megszólalt, akkor leginkább csak ordított” – mondta a Sport 24 hírműsornak Hargitay András.

A magyar úszósport jelenlegi talán legmeghatározóbb kérdése, hogy Shane Tusup marad-e Hosszú Katinka edzője.

„Álmomban nem gondoltam volna, hogy ez az elképesztő szoros és magas szintű kapcsolat, amely közöttük van, így szétrobban. Ketten már letettek valamit az asztalra, ezt tovább folytatni töretlenül – bár azért most már megtört kicsit ez a lendület – anélkül nem lehet, hogy ne Shane folytatná tovább az edzést. Ha valaki más átveszi, kell egy kis idő, amíg összeszoknak, összeforrnak, kérdés, hogy mennyi ideig tart ez a kis idő. Ez az év szinte biztosan rámegy.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik