HIRDETÉS
HIRDETÉS
MALONYAI PÉTER
MALONYAI PÉTER
2018.11.11 00:18 Frissítve: 2018.11.11 00:19

Szusi – Malonyai Péter jegyzete

HIRDETÉS

 

Hosszú Katinka a világ idei legjobb idejével győzött Tokióban 400 vegyesen, pénteken is nyert két számot – ami engem, az érdeklődő kívülállót illet, biztosra veszem: újra egyenesben van.

Nem veszem magamnak a bátorságot, hogy szakmai indokokkal álljak elő, egy Ózd város bajnokságán gyerekként szerzett bronzérem nem jogosít fel rá, arra pedig végképp nem vetemednék, hogy a magánéletével példálózzak, nem véletlenül: MAGÁNélet.

Csak azt akarom mondani, azért képben vagyok.

 
Hosszú az év legjobbjával nyert a tokiói világkupán

Ennek alapján nyűgöz le Hosszú Katinka, alapvetően azzal, hogy nem fél a döntésektől, harmincon innen is képes arra, hogy ha kell, új irányt szabjon az életének. A medencében éppen úgy, mint a parton. Hogy aztán jó érzékkel induljon el a kiválasztott úton, a kiválasztott társakkal. Tiszta erőből, tehetsége, tudása minden morzsáját latba vetve. Nehéz esztendő van mögötte. Hogy úszni fog és sokat versenyezni, az sejthető volt, most viszont, a négyszáz vegyes tokiói eredménye jóvoltából, már látható: továbbra sem akárhogyan.

Egy barátom szerint nem mindegy, hogy a gyerek mögött otthon kannás bor van vagy könyvszekrény, magyarán, milyen közegben szocializálódik. Tessék leszakadni az ital–olvasás ellentétpárról, s a szocializálódásra összpontosítani: Hosszú életében éppen úgy szerepe lehet a bajai, szeretetteljes családi háttérnek, mint az amerikai közegben történő felnőtté válásnak. Tovább szűkítve a kört, a két világ értékrendjének. Hogy mindkettőből az rögzült benne, amitől ifjan is felnőttként tekint a világra.

És következetesen.

Amire példa, hogy mindenképpen el akar indulni az Energy Standard versenyén Torinóban, ezt a profi úszók világszövetségének alapító tagjaként kötelességének érzi. Elvégre ha már 28 társával szembeszállt a nemzetközi szövetséggel, nem utolsósorban azért, mert korlátozta a világkupa-indulások számát, a legkevesebb, hogy versenyezve is kiáll a véleménye mellett. Függetlenül attól, hogy a FINA kétéves eltiltással fenyegetőzik (a szervezeti önkény nem ismer határokat mostanság).

Ám ez a jövő, most Tokiónál tartunk és Hosszú Katinkánál, aki közösségi oldalán kérdezi: „Lehet, hogy a szusi gyorsít?”

Lehet. Esetében a szusi – is.

És ez az „is” emeli őt magasra.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.17 12:42:33

Úszás S. TÓTH JÁNOS

„Sokan megköszönték a vizes vb után, hogy megmutattuk, miért jó magyarnak lenni.”

2018.11.10 23:05:58

Úszás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ifjan is felnőttként tekint a világra.

2018.10.08 10:20:32

Úszás KOVÁCS ERIKA

A háromszoros olimpiai bajnoknál kezd visszatérni a régi érzés, közelít az egyéni legjobbjaihoz.

2018.10.06 20:12:20

Úszás nemzetisport.hu

„Petrov Árpáddal megbeszéltük még az elején, hogy nagyon őszintén állunk neki ennek a munkának.”

2018.10.06 18:18:41

Úszás nemzetisport.hu

A Budapesten 400 vegyesen második helyen célba érő magyar úszó nem indul a világbajnokságon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS