Rajt csütörtökön, magyar érmek reményében

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.11.21. 14:45
null
Cseh László újabb érmeket szerezhet az Európa-bajnokságon (Fotó: Szabó Miklós)
Jóllehet a két londoni olimpiai bajnok, Risztov Éva és Gyurta Dániel nem indul, így is több magyar érem várható az úszók idei rövid pályás Európa-bajnokságán, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg a franciaországi Chartres-ban.

Elsősorban a 25 méteres medencébe kiírt idei Világkupa-sorozat női győztese, Hosszú Katinka igazolhatja, hogy az elmúlt hetekben mutatott remeklése nem a véletlen műve volt, s hogy formája – no meg önbizalma is – rendben van. Erre vall, hogy a bajaiak normál medencés világ- és Európa-bajnoka hét számban indul.

Érmeket szerezhet a Hosszú mögött vk-második Jakabos Zsuzsanna is, a férfiaknál pedig Cseh László, aki a rövid pályás Eb-ken eddig 19 érmet nyert, köztük 13 aranyat. A tavalyi, szczecini rövid pályás Eb-n 12 érem volt a magyar össztermés, Cseh a csapat legjobbjaként négyet – három aranyat és egy bronzot – szerzett, így a verseny legeredményesebb férfi úszója is lett.

A 16. Eb-re a kontinentális szövetség, a LEN tagországai közül 35 jelezte részvételét, a szervezőbizottság adatai szerint Chartres-ban 425 úszó – 242 férfi és 183 nő – indul harcba a 40 számban. A LEN 35 ezer eurót oszt szét a legeredményesebb versenyzők között.

A MAGYAR CSAPAT
Balog Gábor, Bernek Péter, Biczó Bence, Cseh László, Dara Eszter, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Kis Gergő, Kozma Dominik, Pulai Bence, Rákos Patrik, Sebestyén Dalma, Sztankovics Anna, Takács Krisztián, Verrasztó Dávid

 

A KISMEDENCÉS EB-K ABSZOLÚT ÉREMTÁBLÁZATÁNAK MAGYAR ÉLCSOPORTJA (1996–2011)
Arany Ezüst Bronz
Cseh László 13 3 3
Risztov Éva 6 1 1
Gyurta Dániel 4 1
Verrasztó Evelyn 3 5 3
Jakabos Zsuzsanna 2 1 3
Verrasztó Dávid 1 2
Boulsevicz Beatrix 1 1
Mutina Ágnes 1 1
Kovács Ágnes 3 1
Kis Gergő 2 1
Kerékjártó Tamás 1 1
Kapás Boglárka 1
Kovács Emese 1
Bernek Péter 1
Biczó Bence 1
Bodor Richárd 1
Dara Eszter 1
Hosszú Katinka 1
Takács Krisztián 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik