Nyílt vízi úszás: Papp Márk sikere az Ek-döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.13. 17:29
Nem múlik el hétvége kiemelkedő magyar úszósiker nélkül: a soros diadalt Papp Márk aratta a LEN nyílt vízi úszó Európa-kupa-sorozat castellabate-i döntőjében, miután hatalmas bravúrral megnyerte az első napi 10 kilométeres versenyt, amivel az összetett siker kapujába ért.

Papp Márk hatalmas csatában diadalmaskodott, 3.4 másodperccel előzve meg az olasz Alberto Brumanát. Szintén remek hír, hogy Papp Márk két legnagyobb ellenfele – akik épphogy megelőzik az összetettben – igen sokkal maradt le a győztes magyar mögött. Az Ek-t vezető, szintén itáliai Andrea Bianchi 50.4 másodperccel a győztes magyar mögött ért be a célba, míg a Papp előtt két ponttal álló, összetett-második Dario Verani 1.52 percet kapott tőle.

Mindez azért fontos, mert a dupla pontot adó Ek-döntő végső sorrendjét a 10 kilométeren, majd a vasárnapi, 5 km-es időfutam során elért időeredmények összeadásával határozzák meg. Ha Papp Márknak sikerül megőriznie első helyét – azaz az időfutam során akárcsak egy másodpercet megőriz például Bianchival szemben az 50-ből –, akkor megnyeri az összetettet, hiszen a döntő győztese 40 pontot kap, míg a második 34-et, márpedig Papp jelenleg három ponttal van csupán lemaradva Bianchi és kettővel Verani mögött.

A hölgyeknél a 2011-ben 10 km-en világbajnok brit Keri-Anne Payne győzött.

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS
EURÓPA KUPA-DÖNTŐ, CASTELLABATE, 1. NAP
FÉRFI 10 KM

1. Papp Márk (magyar) 2:05:31.3 óra
2. Alberto Brumana (olasz) 2:05:34.7
3. Andrea Bianchi (olasz) 2:06:21.7
4. Dario Verani (olasz) 2:07:23.5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik