NS: Lejárt Gyárfás ideje?; Ki viszi el a balhét a MOB-ban? – szerda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.22. 23:55
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:
♦ Lehet, hogy lejárt Gyárfás Tamás ideje? A sportállamtitkárság keddi közleménye alighanem annak a jele, hogy az úszószövetségi elnök hátországa már nem olyan erős, mint korábban, így viszont kérdés, mennyi értelme van a lövészárok-háborúnak közte és az úszók között. Megpróbáltunk rendet vágni a káoszban, és az elnököt is megkérdeztük, lemond-e.

♦ Egy sportdiplomata már búcsúzott: Szabó Bence, a MOB exfőtitkára elmondja, miért csalódott Borkai Zsolt elnökben, hogy sikerült-e rendezniük a nézeteltérést, és hogy most akkor ő viszi-e el a balhét?

♦ Folytatódik Bernd Storck szövetségi kapitány évértékelő sorozata. A második részben arról esik szó, hogy miért nem lehet egyszerre túl sok fiatal játékost a mély vízbe dobni, és hogy miért alkotott egységes, összetartó csapatot a válogatott.

♦ A ferencvárosi Cristían Ramírez durvaságától Jova Levente ügyén át a DVTK-nál dúló indulatokig és az újpestiek győzni tanulásáig számos futballcsapatnál szükség lenne (vagy van) mentálhigiénés szakemberre. De min segíthet a pszichológus? Körkép.

Légiósok jóban és rosszban: Stieber Zoltán arról mesél, hogy mennyire élvezi a futballt Kaiserslauternben, Bogdán Ádám pedig arról vall, milyen megélni, hogy épp akkor szenvedett térdszalag-szakadást, amikor kezdett csúcsformába lendülni.

A Bajnokok Ligájára két oldalt is szánunk: Cristiano Ronaldóék fájó győzelme és Nikolics Nemanjáék gólfesztiválja mellett a Mönchengladbach utolsó esélye is szóba kerül.

Dombi Luca, a fiatal kézilabdázónő úgy esett be a válogatottba, mint Pilátus a krédóba, ehhez képest bőven benne van a pakliban, hogy ott lesz a svédországi Európa-bajnokságon is.

Kosárlabda Kolozsvártól Pöstyénen át Isztambulig: nemcsak a férfiválogatott Eb-sorsolásáról és a leendő ellenfelekről tudhatnak meg mindent, hanem helyszíni beszámolóinkból arról is, hogy a női csapat hogyan várja a Szlovákia elleni Eb-selejtezőt, és a Szolnok mire számít a Besiktas ellen a BL-ben.

♦ Az utolsó Formula–1-es hétvégén dől el a világbajnoki cím sorsa, amire volt már példa: Zsoldos Barna vissza is emlékezik a korábbi hatalmas csatákra Lauda és Prost, Mansell és Piquet vagy Vettel és Webber között.

♦ Szerdán Hajrá, foci! mellékletünk következik. Benne:
– Menesztette Házi László edzőt a Kaposvár vezetősége, pedig a Rákóczi a harmadik helyen áll az NB III Nyugati csoportjában
– Rézsó Péter hat évvel korábban mutatkozott be az élvonalban, de most, 46 esztendősen is rendszeresen véd a Nagykátában
– Helyszíni riportunk a Győrzámoly–Koroncó bajnokiról, amelyen a rengeteg sérült miatt a hazai csapat elnöke is pályára lépett
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik