nemzetisport.hu 2018.03.20 23:14 Frissítve: 2018.03.20 23:13

NS: Hosszú Katinka visszatért; Zanetti Budapesten – szerda

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk!

 

Hazatért az Egyesült Államokból Hosszú Katinka. Menedzsmentje szerint az Iron Lady egyelőre az átállással kapcsolatos fáradalmakat heveri ki, de nem sokáig pihenhet, hiszen március 24-ig döntenie kell arról, elindul-e az országos bajnokságon. Sós Csaba szövetségi kapitány szerint a háromszoros olimpiai bajnok klubjából még egyáltalán nem érkezett nevezés, azaz nem csupán Katinka elhatározására vár a szövetség. Hogy a szakember szerint mit lép a magyar úszósport szupersztárja, s ki az a másik klasszis, aki viszont bizonyosan hiányzik majd a debreceni medencéből, kiderül írásunkból.

Javier Zanetti korszakos sztárja volt az Internazionale futballcsapatának, manapság pedig a milánói klub alelnöke. Az argentin sportember Budapesten vendégeskedett, s idejéből arra is futotta, hogy interjút adjon lapunknak. A beszélgetésből kiderül többek között, hogy mi mindent tanult kőműves édesapjától, miért fontos a mai napig az Internek Weisz Árpád emléke, s az is, milyen feladatot kapott Ferenc pápától, akivel személyesen is jó viszonyt ápol.

Rangadót vívott a hétvégén a Slovan a Dunaszerdahellyel a szlovák labdarúgó-bajnokságban. A pozsonyiaknál az egyik főszereplő Holman Dávid volt, aki góllal járult hozzá csapata sikeréhez. A 25 éves magyar futballista a hajrában lenn maradt a gyepen, de egy rövid ápolás után folytatni tudta a meccset. Hogy milyen állapotban van a bokája, mennyi időre tervez a szlovák futballban és mennyire tudja tartani a kapcsolatot az ott légióskodó magyarokkal, megtudhatják interjúnkból.

Hazaérkezett a montreali rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságról a magyar csapat sztárja, Liu Shaolin Sándor. Az olimpiai bajnok Kanadában is remekül szerepelt, összetettben ezüstérmet szerzett. Az olimpia és a vb között nem sok idő telt el, a versenyző lapunknak őszintén elmondta, Pjongcsang után nem volt könnyű ráhangolódni az újabb feladatra. Hogy miként értékeli az idényt az idősebbik Liu fivér, megtudhatják cikkünkből.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

Ezek is érdekelhetnek

2018.04.14 08:52:13

Úszás KOVÁCS ERIKA

„Nem engedem meg, hogy bárki is leírjon, nem szoktam semmit sem feladni.”

2018.04.12 22:53:19

Úszás nemzetisport.hu

A 18 éves úszóról a vb-ezüstérem megszerzése után graffiti készült lakhelyén, Tárnokon.

2018.04.04 10:33:43

Úszás KOVÁCS ERIKA

Gyurta Dánielről és Cseh Lászlóról is beszélt az újra Eb-aranyra törő úszó.

2018.04.04 15:03:47

Úszás nemzetisport.hu

Belegondolni is rossz, mi lenne, ha visszatérne az alulfinanszírozottság ínséges időszaka.

2018.04.03 09:57:52

Úszás KOVÁCS ERIKA

A kapitány újra beszélt arról, hogy Milák megdöntheti-e Phelps világcsúcsát 200 pillangón.