HIRDETÉS
K. E. 2012.08.15 08:52 Frissítve: 2015.03.31 01:22

Kis Gergő Ajkáról Dubaira vált

Megvárta, amíg véget ér az olimpia, amíg hazatérnek az érmesek, a bajnokok, csak ezek után lépett a nyilvánosság elé. Annál nagyobbat durrant a bejelentése: Kis Gergő szombaton Dubaiba utazik, és a jövőben ott készül az aktuális világversenyekre.

Kis Gergő továbbra is magyar színekben versenyez majd (Fotó: MTI/archív)

Elnézést az egyszerű kérdésért, de miért?
– Hogy miért? Nézze, olimpiai pontjaim vannak, emellett van két világbajnoki érmem, kétszeres Európa-bajnok vagyok, rövid pályás Eb-ről van ezüstöm, és már régóta várok egy olyan lehetőségre, mint ez a dubai.

Mit lehet tudni a lehetőségről?
– Röviden annyit, hogy a jövőben Dubaiban, egy tízpályás, ötvenes medencében fogok készülni a versenyekre.

És bővebben?
– Január-február környékén szóltam az edzőmnek, Farkas Andrásnak, hogy szeretnék kimenni külföldre, ám csak olyan lehetőséget keresek, ahol lakást, autót kapok, ahol érek annyit, hogy emellé kifizetik a repülőjegyemet is. Abban a korban vagyok, hogy gondolnom kell a jövőmre is, márpedig Magyarországon egyre nehezebb a megélhetés.

Mit mondott az edzője?
– Az év elején azt, hogy ha adódik ilyen lehetőségem, ne hagyjam veszni.

És most? Az az érzésem, van egy kis feszültség kettejük között.
– Szerintem ez természetes. Tizenhét éven keresztül voltunk együtt, átéltünk sikereket, kudarcokat – persze, hogy nem örül annak, hogy elhagyom Ajkát. Amit közösen elértünk abból a kis uszodából, nem semmi. Felálltunk a padlóról, hiszen mindenki tudja, hogy oda kerültem, amikor négyszáz vegyesen lemaradtam a világversenyekről. Bízom abban, hogy idővel megérti, miért döntöttem így. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vesztünk össze, meg azt is, hogy tényleg nagyon sokat köszönhetek Farkas Andrásnak.

Minden hidat feléget maga mögött?
– Szó sincs róla! Csak fizikai értelemben hagyom el Ajkát és Magyarországot, továbbra is az ajkai klub tagja maradok, és a világversenyeken továbbra is a magyar színeket képviselem.

A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN KIVÁLÓ ÚSZÓNK FELELEVENÍTI A RÉSZÉRŐL TÚLIZGULT OLIMPIÁT, ELÁRULJA, MIT SZÓLT A DÖNTÉSÉHEZ CSALÁDJA ÉS A SZÖVETSÉGI KAPITÁNY, VALAMINT NEVESÍTI AZT AZ ANGOL EDZŐT ÉS SZERB TÁRSAT, AKIKKEL DUBAIBAN KÖZÖSEN EDZ MAJD!

2019.02.20 23:48:38

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Hanem hogy hovatovább eljutunk a legősibb határvonal átlépéséig a sportban, azaz ne legyenek többé férfi- és női versenyszámok…

2019.02.19 08:00:00

Úszás KOVÁCS ERIKA

A kétszeres világbajnok imádja az úszást, és úgy érzi, még mindig képes fejlődni.

2019.02.06 23:21:06

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akkor tizenkilenc éves fiamnak elmondtam a titkot, július 7-én este, a balatonakali állomás melletti sörözőben, a tó átúszása után – csak ő indult – Azt, hogy az úszó Risztov Éva 10 kilométeres nyílt vízi győzelmére gondolok, de úgy emlékszem, meg is bántam, hátha »locsogásom« dönti romba a reményt

2019.02.06 23:17:30

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Hiteles az új szerepkörében.

2019.02.06 22:02:49

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az olimpiai arany gyerekkori álma volt, és miután megvalósult, társaiért és a sportágért is tenni akar.