Ian Thorpe sikerkovács edzővel készül Londonra

Vágólapra másolva!
2011.03.16. 19:31
null
Thorpe részt vesz az arab emírségekbeli és az ausztráliai edzőtáborozásokon (Fotó: Action Images)
Címkék
Gennagyij Tureckij személyében világhírű edzővel készül az újabb sikerekre az ötszörös olimpiai bajnok ausztrál csodaúszó, Ian Thorpe – jelentette be szerdán honlapján az Ausztrál Úszószövetség.

A tervek szerint Thorpe az év nagy részében Svájcban, Tureckij jelenlegi állomáshelyén készül, ám rendszeresen részt vesz az arab emírségekbeli és az ausztráliai edzőtáborozásokon is.

A versenyzés újrakezdését a közelmúltban bejelentő 28 éves „Torpedó” a jövő évi londoni olimpián folytatni szeretné korábbi sikersorozatát, ezért kérte fel edzőjének az úszói révén több mint negyven világcsúcsot „kitermelő” orosz szakembert. Tureckij többek között a négyszeres olimpiai bajnok orosz Alekszandr Popov edzője is volt.

Ausztráliai kommentárok emlékeztetnek arra, hogy a 61 éves Tureckij korábbi tízéves együttműködése az ausztrál szövetséggel nem volt problémamentes. Az edző egyszer ittas vezetés miatt állt bíróság előtt, egyszer doppinggyanúba keveredett, és bár ez utóbbi vád alól tisztázta magát, majd újrakezdte a munkát, a rövidesen bekövetkező válás zaklatottra sikeredett – viselkedésére tekintettel a szakembert 2002-ben elbocsátották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik