Hosszú Katinka és edzője a Vasasban folytatja

Vágólapra másolva!
2012.12.09. 20:39
null
Hosszú Katinka Budapesten lakik majd és a Komjádiban készül (Fotó: Action Images)
A mai napon a Vasas Sport Club elnöke Markovits László, és Hosszú Katinka megállapodott, hogy a világbajnok úszónő – és edzője, Shane Tusup – január elsejétől a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiáig a 101 éves Vasas Sport Club színeiben folytatja sikeres pályafutását.

 

"Nagyon örülök, hogy sikerült az elnök úrral és a szakosztály vezetésével megállapodnom – mondta Hosszú Katinka. – Jó érzéssel tölt el, hogy egy ilyen komoly múlttal rendelkező, több mint száz éves egyesület színeiben folytathatom pályafutásomat, az edzőm irányításával, Shane Tusuppal, ugyanakkor köszönettel tartozom a nevelő egyesületemnek, a Bajai Spartacus SC-nek, ahonnan indult a pályafutásom. A Vasas jelenlegi vezetése által elért eredmények garanciát nyújtanak számomra, hogy a jövőben minden szükséges feltétel a rendelkezésemre áll majd ahhoz, hogy eredményeimmel örömet tudjak szerezni nemcsak a Vasas szimpatizánsainak, hanem valamennyi magyar sportkedvelőnek is."

Az úszónő a Nemzeti Sportnak elmondta: a klubváltása egyben azt is jelenti, hogy edzőjével együtt Budapesten laknak majd, és a Komjádi-uszodában készülnek.

"Nem titkolt célunk, hogy a nemrég újjáalakult úszó szakosztályunk is az ország legsikeresebb nevelő műhelyei közé tartozzon – nyilatkozta Markovits László klubelnök. – Katinka szerződtetésével, újabb fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy hírnevünk tovább erősödjön, és kellő vonzerőt nyújtsunk a jövőben hozzánk csatlakozni kívánó fiatal úszók számára. A példaképeket nem nélkülözhetik a gyerekek, Katinka pedig eddigi eredményeivel rászolgált erre a címre. Élsport nélkül nincs utánpótlás nevelés és ez fordítva is igaz. Örömmel és elégedettséggel tölt el, hogy Hosszú Katinka csatlakozott a Vasas-családhoz!

"Tudtuk, hogy London után változtatásra van szükség, de ezeket a döntéseket nem volt egyszerű meghozni – tájékoztatott Shane Tusup, Hosszú Katinka edzője. – Az újonnan létrejött együttműködés a Vasassal nagyon ígéretes a jövőt tekintve. Ez az együttműködés biztosítja majd a szükséges feltételeket a felkészüléshez, hogy Katinka méltón képviselhesse Magyarországot a medencében. Emellett örömmel veszünk részt a Vasas SC úszó szakosztályának újjáélesztésében és fejlesztésében."

November elején alakult újjá a Vasas SC úszó szakosztálya, amely 1945 és 2002 között – komoly sikereket elérve –, egyszer már eredményesen működött a klub keretein belül. Az úszás jelenleg a tizennyolcadik az egyesület által kínált sportági palettán.

A 45 olimpia bajnoki, számos világ- és Európa-bajnoki, valamint közel 1550 magyar bajnoki címmel büszkélkedő klubban, a klasszis úszó szerződtetésével tovább gyarapodik az olyan kiemelkedő tudású sportolók köre, amelybe például Szilágyi Áron, London első magyar olimpiai bajnoka is beletartozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik