Sportrádió: Már egy-két éve érlelődött bennem ez a döntés – Bohus Richárd

Vágólapra másolva!
2023.12.20. 17:54
null
Már pár éve gondolkodott a visszavonuláson Bohus Richárd (Fotó: Dömötör Csaba)
A visszavonulását kedden bejelentő Bohus Richárd a Sportrádióban Harsányi Levente és Risztov éve vendége volt, ahol több részletet is megosztott a döntésével kapcsolatban.

Bohus Richárd mindenek előtt arról számolt be, mikor döntötte el, hogy befejezi az úszást.

„Nyilván nem kedden gondoltam erre először. Egy-két éve már érlelődött bennem ez a döntés, mert nem jöttek úgy az eredmények és magamat is nehezebben vettem rá, hogy beugorjak a medencébe. Vannak más területek is az életben, amikben ki szeretném magam próbálni.”

„Az úszás természetesen rengeteg mindent adott az életemben. Olyan helyekre jutottam el és olyan emberekkel edzhette, amiről álmodni sem mertem volna. Úgy éreztem, hogy kiadtam mindent, ami bennem volt. Egyre kevesebbet jártam már le és tudtam, hogy így nem lehet nekivágni egy olimpiai ciklusnak” – részletezte a visszavonulásának körülményeit a világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes úszó.

Bohus az interjú során azt is elárulta, nagyon tudatosan készült az úszás utáni évekre.

„Átállni bármire 25 éve után nem lesz egyszerű azzal tisztában vagyok. Én programozást tanultam Amerikában és ezt is szeretném most folytatni. Nem az uszoda partján szeretnék edző lenni. Mivel nincs munkatapasztalatom, így a nulláról kell kezdenem, de ezzel jár az élsport.”

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik