Vizes vb: harmadszor világbajnok női toronyugrásban a kínai tinédzser

Vágólapra másolva!
2023.07.19. 14:33
null
Csen Jü-hszi több mint tíz ponttal előzte meg honfitársát (Fotó: Getty Images)
Sorozatban harmadik világbajnoki címét nyerte a kínai Csen Jü-hszi női toronyugrásban a fukuokai vizes világbajnokságon.

 

A még mindig csak 17 éves sportoló a szerdai döntőben, akárcsak egy évvel ezelőtt Budapesten, honfitársát, a 16 esztendős Csüan Hung-csant megelőzve diadalmaskodott. Utóbbi a 2021-es, tokiói olimpián nyert hazai riválisa előtt, akivel szinkrontoronyugrásban közösen egy évvel ezelőtt és már itt is diadalmaskodtak a vb-n.

Csen legrosszabb pontszáma ezúttal az első sorozatban kapott három kilences volt, ezen kívül csak 9.5, illetve 10 pontokkal díjazták a teljesítményét. A döntő legjobb ugrását azonban nem ő, hanem Csüan mutatta be, aki negyedik kísérletére – hátra három és fél szaltó felhúzott térdekkel – 99 pontot gyűjtött be, minden bírótól a maximális 10-est kapta.

Az ázsiai ország versenyzői évek óta minden aranyérmet bezsebelnek. A kínaiak a 2017-es, budapesti vb óta legyőzhetetlenek műugrásban. Legutóbb a magyar fővárosban, hat éve fordult elő velük, hogy nem nyertek olyan számban, amelyben volt versenyzőjük.

VIZES VB, FUKUOKA
MŰUGRÁS

Női toronyugrás
Világbajnok:
Csen Jü-hszi (Kína) 457.85 pont
2. Csüan Hung-csan (Kína) 445.60
3. Caeli McKay (Kanada) 340.25

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik