Úszás: Sajnos eddig hiába próbáltam kapcsolatba lépni Gyurtával – Széles

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.03. 09:48
null
Gyurta Dánielnek nem jött össze Rióban (Fotó: Szabó Miklós)
A riói olimpián a vártnál jóval gyengébben szereplő, fő számában a középdöntőbe sem bejutó Gyurta Dániel egyelőre nem kezdte meg a felkészülést. Sőt! Edzője, Széles Sándor elmondta: még nem sikerült beszélnie tanítványával a folytatásról.

„Sajnos mindeddig hiába próbálkoztam kapcsolatba lépni vele, nem tudtunk beszélni a folytatásról – mondta a lokálnak Széles Sándor, aki annak azért örül, hogy Gyurta Gergő és Kapás Boglárka már megkezdte a felkészülést. – Segítőim, Kovácshegyi Ferenc és Virth Balázs velem együtt úgy tudták, hogy Dani hamarosan lejön az uszodába, de úgy látszik, további pihenőre van szüksége."

Széles – akit Gyurta korábbi nyilatkozatában önvizsgálatra szólított fel – most azon van, hogy az üzengetések helyett tisztázó megbeszélést folytasson stábja tagjaival és tanítványával.

„Állandóan önvizsgálatot tartok, mit és hogyan lehetne jobban csinálni. Igaz, a kazanyi világbajnokság után a betegségem miatt nem jártam le az uszodába. A múlttal azonban nem érdemes foglalkozni, ám most is vallom, hogy a riói felkészülés hajrájában már nem az én edzésterveim szerint folyt a munka. Lehet, hogy én is elkövettem hibákat, de most új alapokra kell helyezni az együttműködést a vb-szereplés érdekében. Vessen mindenki számot önmagával, én is megteszem, és együtt fogjuk kijelölni az utat. Tudom, mit kell tenni az újabb sikerek érdekében, és remélem, a többieket is meg tudom győzni álláspontom helyességéről. De előbb Danit is látnunk kell az uszodában."

Mint ismert, a 200 méteres mellúszás londoni bajnoka Rióban már az előfutamban kiesett, és összesítésben csak a 17. lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik