Úszás: a Szent János Kórház veszi át Széles Sándor ápolását

Vágólapra másolva!
2015.09.09. 12:13
Szerdán a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájától (a Korányi Sándor kórháztól) a budai Szent János Kórház veszi át Széles Sándor úszóedző ápolását – értesült a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársa.

Mint ismert, az 59 esztendős mesteredzőt nem sokkal a kazanyi világbajnokság befejezése előtt az oroszországi városban kórházba kellett szállítani, ahol gyomorvérzéssel kezelték. Egy hónappal ezelőtt a Semmelweis Egyetem Korányi Sándor utcai I. sz. Belgyógyászati Klinikája vette át az ápolását, ahol néhány napot az intenzív osztályon is el kellett töltenie.

„Kórházunk felkészült Széles Sándor fogadására" – erősítette meg a hírt dr. Pusztay Margit, a befogadó kórház belgyógyászati és gasztroenterológiai osztályának adjunktusa.

Pusztay doktornő és munkatársai idén már gyógyították Széles Sándort, aki június végén a következőképpen nyilatkozott:

„Tíz orvos közül kilenc lemondóan nyilatkozott az állapotomról, de akadt szerencsére egy tizedik, aki a hónom alá nyúlt és meggyógyított. Neki is köszönhetem, hogy életmódot változtattam, diétába kezdtem, és hála Pusztay doktornőnek, elkísérhetem a versenyzőimet, köztük Gyurta Dánielt és Gergőt a kazanyi világbajnokságra."

A Korányiban eltöltött hetek alatt családtagjain kívül munkatársai és versenyzői is látogatást tettek Széles Sándornál, aki érthető módon már nagyon szeretne hazatérni az otthonába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik