Rp úszó-vb: Verrasztó megelőzte Hosszút 200 vegyesen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.06. 09:58
null
Hosszú 50 háton és 200 vegyesen is továbbment, Verrasztó Evelyn mindenkit megelőzött (Fotó: Reuters, archív)
A dohai rövid pályás úszó-vb-n szombaton Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka, Földházi Dávid és Szilágyi Liliána révén újra magyar sikerekkel indult a nap.

A nap a férfi 4x50 m gyorsváltó előfutamával kezdődött, a fináléba első helyen a világcsúcstartó orosz csapat jutott, megelőzve a többek között Ryan Lochte-val felálló, második helyen végző amerikaiakat.

A folytatásban Holoda Péter 100 gyorson 22. lett (48.02 mp), vagyis nem került a legjobb 16 közé. Első helyen a brazil César Cielo Filho ment tovább (46.50 mp)

Női 50 háton Hosszú Katinka a második idővel (26.45 másodperccel) került a délutáni középdöntőbe. A leggyorsabbnak az ausztrál Emily Seebohm bizonyult (26.07 mp). A szám másik magyar indulója, Késely Ajna a 49. helyen zárt (29.42), így nem jutott tovább.

Hosszú: Nincs mit sajnálni, ő veszített…

„Egy picit rosszul vagyok, egy hete küszködök egy kisebb betegséggel, és ezt most, hogy kiúsztam magam, érzem minden porcikámon – mondta Verrasztó Evelyn. – Tudtam, hogy 2:07 környéke kell a döntőhöz, kicsit jobban is sikerült, de az sejthető, lesznek még csodák délután, és én nem biztos, hogy ehhez még jobban hozzá tudok járulni. Azért megpróbálom, persze."

„Csak a továbbjutás volt most a lényeg, nem akartam sokat kiadni magamból – mondta Hosszú Katinka. – Már kezdem érezni a lábaimat, ami amúgy nem baj, mert ahhoz inkább hozzá vagyok szokva, hogy kicsit fáradtabban úszom, mint hogy totál frissen fickándozom és csak keresem a vizet magam körül, mint az első nap délelőttjén. Amúgy valamelyik külföldi tévés kérdezte, nem sajnálom-e, hogy elmarad a csata Belmontéval – mondtam, nincs mit sajnálni, most volt a csata délelőtt, és ő veszített.”

A nőknél az 50 gyors következett két magyar indulóval, ám kevés sikerélménnyel.Gyurinovics Fanni a 41., Jakabos Zsuzsanna pedig 17. lett, így Jakabos éppen csak lemaradt a középdöntőről.

A férfi 100 vegyesen is két magyar csobbant a vízbe, Holoda Péter, illetve Földházi Dávid. Utóbbi, az 1995-ös születésű magyar versenyző meglepetésre a 11. pozícióban végzett, és 53.23-as idővel bejutott a középdöntőbe, megközelítve Cseh László országos csúcsát (53.11)! Holodáé a 44. hely.

Szilágyi Liliána sem okozott csalódást, a fiatal magyar lány 100 pillangón 56.94-es időt repesztett, így a hetedik helyen továbblépett a középdöntőbe.

Női 200 vegyesen Verrasztó Evelyn a teljes mezőnyt maga mögé utasította, és 2:06.93-as idővel megnyerte a futamát, valamint a selejtezőt is. Hosszú Katinka mindössze 11 századdal úszott gyengébb időt Verrasztónál, ám ez most „csak” a harmadik helyre volt elég, mert a második pozíciót az amerikai Caitlin Leverenz „zsebelte be”. Meglepetésre a szám egyik esélyese, Mireia Belmonte García csak a 10. lett, így nem lesz ott az esti döntőben.

Horváth Dávid férfi 50 mellen a 41. lett összesítésben, vagyis nem láthatjuk a középdöntőben. A végére már csak a vegyes csapatok 4x50-es gyorsváltója maradt, amelynek előfutamát az Egyesült Államok nyerte meg.

RÖVID PÁLYÁS ÚSZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, DOHA
PROGRAM

Középdöntők, döntők, 16.00 órától
F
érfi 4x50 m gyorsváltó, női 100 m mell, férfi 50 m hát, női 50 m hát, férfi 100 m gyors, női 50 m gyors, férfi 50 m pillangó, női 100 m pillangó, férfi 100 m vegyes, női 200 m vegyes, férfi 50 m mell, vegyes csapatok 4x50 m gyorsváltó
A döntőket vastag betűvel jelöltük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik