Úszás: a fejsérülést szenvedő Széles maga dönt az utazásról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.14. 16:03
Széles Sándor, az olimpiai és világbajnok Gyurta Dániel mestere is pórul járt a múlt heti ónos esőben. A fejsérülést szenvedő sikeredző az orvosok véleményét várva dönt floridai utazásáról.

Széles Sándor a február 6-i ónos esőben csúnyán megütötte a fejét, mentőautó szállította a János Kórházba, onnan pedig – vérző sebének ellátása után – megfigyelésre a Tétényi úti Szent Imre Kórházba.

„Nagyot estem a járdán, koppant a fejem, de azonnal tudtam, hogy őrületesen nagy baj nem történhetett – elevenítette fel a balszerencsés nap történetét a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó Széles Sándor. – A Jánosban összeöltötték a sebemet, majd átszállítottak a Tétényi útra, ahol MRI-vizsgálatot végeztek el rajtam. Megkönnyebbültem, amikor elmondták, hogy belső sérülést nem szenvedtem, így este a saját lábamon távozhattam és térhettem vissza az otthonomba.”

Széles Sándor találkozott Őze Istvánnal, munkaadója, az UTE sportegyesület elnökével, valamint Gyurta Tamással, a klub úszószakosztályának vezetőjével (aki nem más, mint Dániel és Gergő édesapja), akik jó szándékkal azt tanácsolták a szakembernek, hogy ne utazzon el a versenyzőivel a válogatottak február 24-én kezdődő Fort Lauderdale-i háromhetes edzőtáborába.

„Azzal biztattak, hogy három hétig ellesznek nélkülem a versenyzőim, a munkatársaim, a harminc éve velem dolgozó Kovácshegyi Feri és a szintén tapasztalt Virth Balázs pedig jól elboldogulnak majd az általam megírt edzésterveket követve. Ha pedig konzultációra lenne szükség, bármikor kapcsolatba léphetnek velem. István és Tamás is azzal biztatott, tőlem igazából „csak” azt várják, hogy Dani két év múlva ismét nyerjen olimpiai aranyérmet. Nagyra értékelem a jóakaróim tanácsait, mégis úgy gondolom, hogy a végső szót nekem kell kimondanom. Ez akkor történik meg, amikor az orvosaim zöldre vagy pirosra állítják előttem a szemafort” – hangsúlyozta Széles Sándor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik