Rp úszó Eb: „Gyurta Gege olyan szintre juthat, mint Risztov Éva”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.14. 17:23
Gyurta Gergely nagyszerű versenyzéssel aranyérmes lett 1500 méter gyorson. A fiatal úszó a futam után szinte el sem hitte, milyen eredményt ért el. Széles Sándor edző szerint tanítványa hasonló magasságokba emelkedhet, mint Risztov Éva.

„Nehezen találok szavakat... Végre sikerült! Európa-bajnok vagyok... Ezt még alig merem felfogni... Tudtuk, hogy régóta bennem van, csak eddig nem jött ki ez az eredmény. Sokat számított, hogy elmentem a világkupákra, az ott szerzett versenyrutin most nagyon jól jött. Van három fantasztikus edzőm, Széles Sándor egy zseni, Kovácshegyi Feri és Virth Balázs nemkülönben... És persze a testvéremnek is köszönök mindent... Dani olyan példakép, akinél jobb inspirációt senki sem adhat egy úszónak" – olvasható Gyurta Gergely nyilatkozta a Magyar Úszószövetség Facebook-oldalán.Gyurta Gergely nyilatkozta a Magyar Úszószövetség Facebook-oldalán.

„Az 1500 az a szám, amelyikhez nagyon sok gyakorlás kell. Folyamatosan ismeri meg magát az úszó, milyen ritmusra hogy reagál a teste. Gegénél mostanáig tartott az érési folyamat. És úgy gondolom, hogy 10 kilométeren is benne van az óriási eredmény, kicsi, emiatt fáradhatatlan, gyakorlatilag korlátlanul terhelhető – hasonló magasságokba emelkedhet, mint Risztov Éva, csak idő kell ehhez is. A képességei, adottságai megvannak, ez talán ma is kiderült" – értékelt Széles Sándor a futam után.

A mai döntőkről itt olvashat bővebben folyamatosan frissülő cikkünkben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik