Úszó Eb: jól teljesítettek a magyarok a délelőtti előfutamokban

Vágólapra másolva!
2009.12.10. 11:43
Címkék
Jól teljesítettek a magyar úszók az isztambuli rövid pályás Európa-bajnokság első napjának előfutamaiban. Gyurta Dániel Európa-csúcsa után Mutina Ágnes országos csúccsal jutott tovább 200 méter pillangón, míg Cseh László az első helyen lépett tovább 200 méter vegyesen.

A nap első számában, férfi 50 méter gyorson Takács Krisztián 12.-ként jutott tovább az előfutamból, míg Kozma Dominiknek nem sikerült bejutnia a középfutamba.

Cseh László biztosan nyerte meg a 200 méter vegyes előfutamát, míg Verrasztó Dávid holtversenyben a kilencedik helyen zárva lépett tovább a döntőbe. Gyurta Gergelynek nem sikerült továbbjutnia.

Női 100 méter háton mindkét magyar induló, Szepesi Nikolett és Dara Eszter is bejutott a középdöntőbe. Férfi 100 méter pillangón Pulai Bencének szerencséje volt, és 22.-ként jutott be a középdöntőbe, miután két orosz is kisesett előle a négyből.

Női 200 méter pillangón Mutina Ágnes a 3., Jakabos Zsuzsanna a 6. helyen jutott tovább, így a 11.-ként záró Kapás Boglárkának az első tízbe kerülve sem lett volna esélye a továbbjutásra. Mutina egyébként 2:05.26 perces idejével országos csúcsot ért el.

Férfi 100 méter mellen az Európa-csúcsot úszó Gyurta Dániel mellett induló két magyarnak, Financsek Gábornak és Molnár Ákosnak nem sikerült bejutnia a középdöntőbe.

Női 200 méter vegyesen Verrasztó Evelyn az ötödik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, míg női 100 méter gyorson Dara Eszter a 17. helyen jutott tovább a középdöntőbe.

A döntőkre délután 4 órától kerül sor. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik