Tokió 2020: Szőke az utolsó pillanatokban nyert, így bronzért birkózhat!

Vágólapra másolva!
2021.08.03. 04:12
null
Szőke Alex a végén csak kisajtolta a továbbjutást! (Fotó: AFP)
A tokiói olimpia kötöttfogású birkózóversenyében Szőke Alex (97 kg) a vigaszágon 5:1-re megverte a grúz Giorgi Meliját, így a bronzéremért küzdhet majd meg.

Passzív kezdés után az első menetben a grúzt küldte le a bíró parterhelyzetbe, ám Szőke nem tudott akciót végrehajtani rajta.

A második menetben Szőke kényszerült parterhelyzetbe, de a grúz sem tudta megpörgetni – 1:1-ről folytatták a felek, az utolsó technikai pont miatt azonban a grúz állt továbbjutásra. Melija másodszor is a szőnyegre kényszerült, ám Szőke ezúttal sem volt képes akciót végrehajtani rajta.

Szinte már mindenki elkönyvelte, hogy a grúz jut tovább, amikor Szőke Alex tíz másodperccel a vége előtt állásból a földhöz vágta Meliját, akciója négy pontot ért!

Szőke Alex így 5:1 arányban győzedelmeskedett Giorgi Melijával szemben, azaz a bronzéremért birkózhat a tokiói olimpián!

A GYŐZTES DOBÁS

„A családomat és a barátaimat sem láthatom hosszú ideje, ez lebegett előttem. Fantasztikusat birkóztam. A tévén keresztül is köszönöm mindenkinek, aki nekem és a magyaroknak szurkolt. Büszkék lehetnek ránk. Most már csak a lengyel elleni bronzmérkőzésre koncentrálok” – mondta Szőke Alex az M4 Sportnak.

A bronzmérkőzésre kora délután kerül sor, ellenfele a lengyel Tadeusz Michalik lesz.

TOKIÓ 2020
BIRKÓZÁS, KÖTÖTTFOGÁS
Férfiak, 97 kg, vigaszág

Szőke Alex–Giorgi Melija (grúz) 5:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik