Tokió 2020: ilyen, mikor egy sportoló a lelkét kiteszi az olimpián

Vágólapra másolva!
2021.07.31. 00:41
Az ausztrál Patrick Tiernan 19. helyen ért be a célba a férfi 10 ezer méteres síkfutás döntőjében a tokiói olimpián. Erre sokan csak legyintenének, hogy semmi különös. Pedig az ausztrál példája tökéletesen megmutatja, milyen, mikor egy sportoló a szívét-lelkét kiteszi hazáját képviselve.

Tiernan egy pillanatig sem tartozott a 10 ezer méter esélyesei közé, már az is elképesztő meglepetés volt, hogy ezer méterrel a vége előtt egészen a kilencedik helyig feljött.

Hamar kiderült, a döbbenetes teljesítménynek ára volt, Tiernan ugyanis a lelkét is kifutotta az olimpián, és az utolsó 400 méterre minden energiája elfogyott. Szó szerint.

A futó többször összeesett, lábra alig tudott állni, azonban nem adta fel, mindig talpra küzdötte magát, és végül áthaladt a célvonalon!

A befutó felvételénél a háttérben látható, hogy amíg a győztes ünnepel, addig az ausztrál kis túlzással az életéért küzd.


Az ausztrál így is a 19. helyen végzett, és jól összefoglalja, mekkorát küzdött, hogy az esésekkel együtt is idénybeli legjobbját futotta, és 28:35.06-os idővel ért célba, ami után kerekesszékben vitték orvoshoz…

Jobban mondva, először csak vitték volna, Tiernan ugyanis ragaszkodott hozzá, hogy megvárja az utolsó befutót is a 10 ezer méteren, hogy gratulálhasson neki, mielőtt az orvosok vele foglalkoznak – ahogy tette ezt 2018-ban is egy másik versenyen, szintén a tolószékben várva a kimerültségtől.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik