Tokió 2020: hongkongiak ellen kezd a Szudi, Pergel vegyes páros

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.21. 11:45
null
Szudi Ádám (Fotó: Árvai Károly)
A Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros a sorsolásnál elkerülte a torna két legnagyobb favoritját, de a hongkongiak ellen így is nehéz meccs vár rá, női csapatunk viszont a házigazda japánokkal kezd asztaliteniszben.

 

Tokióban elkészítették az asztalitenisz-versenyek sorsolását. A helyi idő szerint szombaton délelőtt kezdődő vegyes páros 16 kettőst felvonultató mezőnyében ott van a 11. helyen kiemelt Szudi Ádám, Pergel Szandra duó. Fortuna ugyan lehetett volna barátságosabb, de az igazsághoz tartozik, hogy a két legnehezebb ellenfelet, az első helyen kiemelt kínai és a másodiknak rangsorolt japán párost sikerült elkerülni, a nyolcaddöntőben a negyedik kiemelt hongkongi Vong Csün-ting Tu Hoj-kem kettős lesz a mienk ellenfele. Az ázsiaiak ellen természetesen remek játék és bravúr kell a továbbjutáshoz, de ha sikerül akkor a francia Emmanuel Lebesson, Yuan Jia-nan és az ausztrál Hu Herning, Melissa Tapper párharc győztese következhet.

A 10. helyen kiemelt Madarász Dóra, Pergel Szandra, Póta Georgina összetételű női csapatunk kevésbé lehet elégedett a sorsolás eredményével, miután a nyolcaddöntőben mindjárt a másodiknak rangsorolt japánokkal találkozik – a házigazdák nem titkoltan azzal a szándékkal várják a rajtot, hogy a kínaiak előtt végezve az övék legyen az arany, azaz itt a minimálisnál is kevesebb esély mutatkozik a továbbjutásra, de azért jegyezzük meg, hogy csoda esetén az Tajvan–Egyesült Államok találkozó győztese lehet az ellenfél.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Nedelykov Tamás, Szűcs András (szöveg), Mirkó István, Tumbász Hédi (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik