H. Á. 2019.10.28 10:55 Frissítve: 2019.10.28 13:11

WTA-vb: Babosék nehezen kicsikart győzelemmel kezdtek

A kínai Sencsen városában zajló női teniszvilágbajnokság párosversenyében a csoportkör első fordulójában a Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros szuperrövidítésben tudott győzni a tajvani Csan testvérpár ellen 98 perc játékot követően.

 

Babosék 98 perc alatt győztek (Fotó: AFP)

Címvédőként nem is kezdhette volna jobban a szereplést a WTA-világbajnokság párosküzdelmeiben a 3. helyen rangsorolt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős a tajvani Csan testvérpár, Hao-csing és Latisha ellen: rögtön elvették ellenfelük adogatását, s 3:1-es vezetésnél ismét megtették ugyanezt.

Az ötödik játék végén aztán apróbb közjáték miatt kellett pihenni, az ifjabbik Csant, Hao-csinget egy reflexröpte után elvitte a lendület, s hanyatt esett a T-vonalnál, így rövid ápolás következett, ami után viszont meglepetésre az ázsiai páros megtáltosodott, s elvette ellenfele adogatását. Ez viszont nem törte meg Babosékat, s egy újabb bréket követően sikerült lezárni az első játszmát, 32 perc kellett a 6:2-höz.

A folytatás nem hasonlított az első szetthez: 2:2-ig mindenki hozta a saját játékát, aztán 4:4-ig senki sem, Babosék ismét elvették a tajvani páros adogatását, így  a magyar lány a meccsért szerválhatott. Csanék ugyan gyorsan 0:30-ra elléptek, de Mladenovic három remek röptéje után  Babos két meccslabdával próbálkozhatott, ám a tajvaniak mindkettőt hárították, s végül egyenlítettek, sőt, saját adogatójátékukat is hozva előnybe is kerültek, majd egy újabb brékkel a játszmát is behúzták.

A meccset eldöntő szuperrövidítés aztán Babosék minibrékjével indult, amire Csanék három nyert ponttal válaszoltak, ám a térfélcseréig Mladenovic jó játékával sikerült egyenlíteni, 3–3-nál fordultak. A következő térfélcseréig sem sikerült egyik párosnak sem igazán meglépni, 6–6-nál jött az újabb csere, ami után végül Baboséknak jött ki jól a lépés, s három, sorozatban megszerzett pont után Mladenovic röptéjével a harmadik meccslabdát kihasználva sikerült lezárni a mérkőzést.

„Jól játszottunk, a Csan-testvérek szintén, szerintem magas színvonalú, izgalmas meccs volt. - írta Facebook-oldalán Babos Tímea. - Mára végeztünk, túl vagyok a levezetésen, doppingellenőrzésen; most nézünk egy kis (mi mást?) teniszt és a napot a hotelhez közeli étteremben zárjuk egy laza vacsival.”

Babosék csoportjának még az első helyen kiemelt Elise Mertens, Arina Szabalenka belga, fehérorosz és az Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs német, holland duó a tagja.

A párosverseny másik csoportjába a tajvani Hszie Szu-vej és cseh Barbora Strycová, a kanadai Gabriela Dabrowski és kínai Hszü Ji-fan, a cseh Barbora Krejcíková és Katerina Siniaková, továbbá az ausztrál Samantha Stosur és a kínai Csang Suaj kettőse került.

A csoportokból az első két helyezett jut az elődöntőbe.

Babosék legközelebb szerdán lépnek pályára az Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs német, holland duó ellen.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG
PÁROS
PIROS CSOPORT
1. FORDULÓ

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)–Csan Hao-csing, Csan Latisha (tajvani, 5.) 6:2, 5:7, 10:6.

A CSOPORT MÁSIK MECCSE
14.30:
Mertens, Szabalenka (belga, fehérorosz)–Grönefeld, Schuurs (német, holland)

2020.06.26 20:39:01

Tenisz DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A törlés momentán nem kevésbé reális jövőkép, mint az, hogy egy tízmilliós metropolisz nagyjából egy év múlva egy hónapra vendégül lát százezres nagyságrendű embertömeget a szélrózsa minden irányából.

2020.06.22 20:44:15

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Közölni akarta a világgal: bármit megtehet.

2020.06.12 22:10:49

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Djokovics ne focizgasson a magángéppel érkező sztárokkal.

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.