H. Á. 2019.11.01 10:38 Frissítve: 2019.11.05 11:58

WTA-vb: Babosék ismét nyertek, veretlenül elődöntősök

A kínai Sencsenben zajló női tenisz-világbajnokság párosversenyében a csoportkör harmadik fordulójában a harmadik kiemelt Babos Tímea és francia párja, Kristina Mladenovic utolsó csoportmeccsét is megnyerve, szuperrövidítésben múlta felül az első kiemelt Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz) duót.

 

Babosék három nyertes meccsel tudták le a csoportkört (Fotó: AFP)

Utolsó csoportmeccsét játszotta a címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros és nem is kezdte rosszul az Elise Mertens, Arina Szabalenka duó ellen: miután Szabalenka és Babos is hozta saját adogatását, Mertensét elvették.

Az előnyt azonban nem tudták megtartani, Mladenovic elvesztette saját szerváját, de 3:3-nál újra sikerült a belga-fehérorosz páros adogatójátékát megszerezni – egyenlőnél Babos röptéjével szerezték meg a döntő pontot és a játékot.

A francia lánynak viszont nem igazán ment az adogatás, ismét elbukta a játékát, s miután Szabalenka harmadszor is semmire hozta sajátját, Babosnak a szettben maradásért kellett szerválnia, ám nem járt sikerrel, 6:4-re Szabalenkáék elvitték a játszmát.

A második szettben a fehérorosz játékos kezdte az adogatást, ami a korábbiak alapján nem sok jót sejtetett, ám meglepetésre az addigi három szervagémjét semmire hozó Szabalenka most elbukta az adogatását. Miután a második játszmára Mladenovic játéka látványosan feljavult, az elején kiharcolt előny után a végén is brékeltek egyet Babosék, így 6:2-vel egyenlítettek, és jöhetett a szuperrövidítés.

Ebben pedig mindkét páros sokat hibázott a saját adogatásánál, s négy brék után 3–3-mal váltottak térfelet először. Babosék aztán 4–4 után gyújtották be a rakétákat, s a következő labdameneteket megnyerve három ponttal, 7–4-re megléptek. Ezt az előnyt pedig már sikerült tovább növelni, s az első meccslabdát ki is használták Babosék, így három győzelemmel, veretlenül zárták a csoportkört és kerültek a szombati elődöntőbe.

„Sokat segített az a rengeteg érzelem, ami a pályán ért minket, hogy átlendüljünk a holtpontokon. Néhány taktikai újítást behoztunk, s nyertünk. Büszkék lehetünk arra, ahogy nyertünk” – értékelte röviden mérkőzést a győztes pont után néhány perccel még a pályán Babos Tímea.

A döntőbe jutásért Babosék a hetedik helyen kiemelt ausztrál, kínai páros Samantha Stosur, Csang Suaj ellen lépnek pályára szombaton. 

AZ UTOLSÓ LABDAMENET

TENISZ
WTA-VB, PÁROS
VÖRÖS CSOPORT, 3. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)–Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz, 1.) 4:6, 6:2, 10–5

2020.06.26 20:39:01

Tenisz DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A törlés momentán nem kevésbé reális jövőkép, mint az, hogy egy tízmilliós metropolisz nagyjából egy év múlva egy hónapra vendégül lát százezres nagyságrendű embertömeget a szélrózsa minden irányából.

2020.06.22 20:44:15

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Közölni akarta a világgal: bármit megtehet.

2020.06.12 22:10:49

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Djokovics ne focizgasson a magángéppel érkező sztárokkal.

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.