Wimbledon: Serena Williams lesz Zvonarjova ellenfele a döntőben

Vágólapra másolva!
2010.07.01. 17:50
A wimbledoni Grand Slam-tornán az első helyen kiemelt amerikai Serena Williams is bejutott a döntőbe, miután két játszmában megverte a cseh Petra Kvitovát. A győztes ellenfele a 21. helyen kiemelt orosz Vera Zvonarjova lesz a fináléban.

A találkozón fordulatokban nem volt hiány, hiszen az első szettben az esélyesebb amerikai kapta el a rajtot, de utána olyannyira nyeregbe került cseh ellenfele, hogy lényegében saját magának köszönheti, hogy játszmahátrányba került. Kvitova az 1:2-es állás után elhúzott 4:2-re, de nem tudott élni helyzeti előnyével, és 5:6 után már a rövidítésért hajtott. Nem hiába, viszont Serena Williams gyorsan elhúzott 4–0-ra, de két elképesztő hibát követően 6–5-nél megint szorosnak tetszett a találkozó. Az amerikai azonban lélekben is bivalyerős, nem tört meg, és ász értékű szervával megnyerte az 58 percig tartó első játszmát.

A második szettben Kvitovának még volt ereje 2:1-es vezetésre szert tenni, onnantól kezdve azonban mintha elfogyott volna: az amerikai 6:2-re simán hozta a játszmát 34 perc alatt. A befejezésnél Serena Williams szervált, rögtön három mérkőzéslabdához jutott, de az első kettőből ismét méltatlanul gyenge megoldással juttatta pontokhoz ellenfelét.

A harmadiknál is kellett a szerencse – a hálóról pattant úgy a labda, hogy az elérhetetlenné vált –, ennek ellenére a találkozó összképét nézve megérdemelten nyert, és jutott be a döntőbe. Kvitova azzal vigasztalódhat, hogy 2010-es Australian Open második fordulójával ellentétben – akkor 6:2, 6:1-re kapott ki – legalább egy játszmáig felvette a versenyt az aktuális világelsővel.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (13 725 000 font, fű)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 1.)–Kvitová (cseh) 7:6, 6:2
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNY
Zvonarjova (orosz, 21.)–Pironkova (bolgár) 3:6, 6:3, 6:1
A DÖNTŐBEN
S. Williams (amerikai, 1.)–Zvonarjova (orosz, 21.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik