Wimbledon: Djokovics simán nyert, Berdych ellen folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.11. 15:33
null
A férfiak között utolsóként Novak Djokovics jutott be a legjobb nyolc közé Wimbledonban (Fotók: AFP)
A háromszoros bajnok Novak Djokovics három játszmában (6:2, 7:6, 6:4) legyőzte a francia Adrian Mannarinót a wimbledoni teniszbajnokságon a legjobb 16 között, így bejutott a negyeddöntőbe. Ott a cseh Tomás Berdych vár rá. A nőknél Garbine Muguruza, Konta Johanna, Magdaléna Rybáriková és Venus Williams készülhet az elődöntőre.

Novak Djokovics és Adrian Mannarino mérkőzése eredetileg hétfőre volt kiírva, de mivel az 1-es pályán Rafael Nadal és Gilles Müller csaknem ötórás meccset játszott egymással, Djokovicsék ütközetét elhalasztották – egyúttal „áttették” a centerpályára, ahol kedden behúzott tető alatt csapott össze a szerb és a francia teniszező.

DJOKOVICS–FRANCIA TENISZEZŐK 33–2

Novak Djokovics az eddigi 35 Grand Slam-mérkőzéséből 33-at megnyert a francia játékosok ellen. Két vereségét a 2005-ös wimbledoni bajnokságon Sébastien Grosjeantól, valamint a 2010-es Australian Openen Jo-Wilfried Tsongától szenvedte el.

A találkozó nem sok izgalmat hozott, Mannarinónak lényegében egyetlen lehetősége volt, hogy szorossá tegye a mérkőzést, de nem tudta megragadni az alkalmat. A francia játékos a 6:2-re elveszített első játszmát követően a második rövidítésében 4–2-re vezetett, ám elveszítette a minibrékelőnyét, és Djokovics megfordította a tie-breaket.

A harmadik szettben a korábbi világelső hamar elvette ellenfele adogatójátékát, és nem engedte ki a kezéből győzelmet.

A felek tavaly a második fordulóban találkoztak egymással, Djokovics akkor is három játszmában nyert (6:4, 6:3, 7:6).

A háromszoros wimbledoni bajnok szerb a negyeddöntőben szerdán a cseh Tomás Berdychhel mérkőzik meg, aki hétfőn öt szettben bizonyult jobbnak az osztrák Dominic Thiemnél.

A nőknél az első keddi negyeddöntőben a 2015-ös döntős Garbine Muguruza két játszmában (6:3, 6:4) legyőzte az orosz Szvetlana Kuznyecovát, így készülhet pályafutása harmadik GS-elődöntőjére. A 2016-os Roland Garros-győztes spanyol a legjobb négy között Magdaléna Rybárikovával találkozik, akinek a tündérmeséje az amerikai Coco Vandeweghe ellen folytatódott. A szlovák versenyző csütörtökön karrierje első Grand Slam-elődöntőjét vívhatja – azok után, hogy az első nyolcaddöntőjét és negyeddöntőjét sikerrel vette.

Venus Williams egymás után veri meg a nála csaknem húsz évvel fiatalabb játékosokat
Venus Williams egymás után veri meg a nála csaknem húsz évvel fiatalabb játékosokat

Az ötszörös bajnok Venus Williams a lett Jelena Ostapenko legyőzésével bejutott a legjobb négy közé. Az amerikai hölgy a 86. győzelmét aratta Wimbledonban, ezzel utolérte húgát, az örökranglista harmadik helyén álló Serenát. A rekordot Martina Navratilova (120) tartja, megelőzve Chris Evertet (96).

A 37 esztendős Venus a japán Oszaka Naomi és a horvát Ana Konjuh után a Roland Garros-címvédő Ostapenko személyében sorozatban harmadszor vert meg olyan játékost, aki abban az évben született, amikor ő az első GS-döntőjét játszotta – 1997-ben.

A tizedik kiemelt Venus az elődöntőben a brit színekben versenyző Konta Johannával csap össze. Konta a román Simona Halepet verte meg három szettben (6:7, 7:6, 6:4).

A Roland Garroson döntős Halep vereségével biztossá vált, hogy nem ő, hanem Karolína Plísková veszi át az első helyet hétfőn a világranglistán a német Angelique Kerbertől. Érdekes, hogy a cseh teniszező úgy lesz világelső, hogy már múlt csütörtökön, a második fordulóban kiesett Wimbledonban.

KAROLÍNA PLÍSKOVÁ AZ ÚJ VILÁGELSŐ

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (31 600 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Djokovics (szerb, 2.)–Mannarino (francia) 6:2, 7:6, 6:4
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ÁGRAJZ SZERINT)
Szerdai program
Murray (brit, 1.)–Querrey (amerikai, 24.)
Müller (luxemburgi, 16.)–Cilic (horvát, 7.)
Raonic (kanadai, 6.)–Federer (svájci, 3.)
Berdych (cseh, 11.)–Djokovics (szerb, 2.)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ (ÁGRAJZ SZERINT)
Muguruza (spanyol, 14.)–Kuznyecova (orosz, 7.) 6:3, 6:4
Rybáriková (szlovák)–Vandeweghe (amerikai, 24.) 6:3, 6:3
V. Williams (amerikai, 10.)–Ostapenko (lett, 13.) 6:3, 7:5
Konta (brit, 6.)–Halep (román, 2.) 6:7, 7:6, 6:4
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Csütörtöki program

Muguruza (spanyol, 14.)–Rybáriková (szlovák)
V. Williams (amerikai, 10.)–Konta (brit, 6.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik