Wimbledon: negyedszer nyert kétszettes hátrányból Djokovics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.07. 15:30
null
Novak Djokovics negyedik alkalommal fordított kétszettes hátrányból (Fotó: AFP)
Az Angol nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntőjében a címvédő szerb Novak Djokovics kétszettes hátrányból legyőzte a dél-afrikai Kevin Andersont. Női egyesben kialakult az elődöntő párosítása: Serena Williams Marija Sarapovával, Garbine Muguruza Agnieszka Radwanskával találkozik. Babos Tímea vegyes párosban negyeddöntőbe jutott.

 

A szerb játékos rövidítés után elveszítette az első két játszmát Kevin Anderson ellen, és ugyan a következő két szettet ő nyerte meg, sötétedés miatt nem maradt idő az ötödik játszmára.

A keddi folytatást előbb rövid esőzés csúsztatta, majd a kezdés után kis híján hátrányba került Djokovics, 1:2, 15:40-nél két bréklabdája is volt Andersonnak.

Ezekkel azonban nem tudott élni, és 5:5-ig fej fej mellett haladtak a felek, akkor viszont a világelső rögvest élt a kínálkozó alkalommal. Anderson két fogadópont után 0:30-nál még reménykedhetett, hogy visszakapaszkodik a mérkőzésbe, de a szerb sorozatban négy labdamenetet nyert meg, így kiharcolta a nyolc közé kerülést. Djokovics a 21. mérkőzésén került kétszettes hátrányba, ebből pedig a negyedik alkalommal tudott fordítani. Ellenfele a horvát Marin Cilic lesz a negyeddöntőben.

Novak Djokovics sorozatban a 25. alkalommal jutott be egy Grand Slam-torna negyeddöntőjébe, ez pedig a harmadik leghosszabb széria az open éra történetében – 1. Roger Federer 36, 2. Jimmy Connors 27.

„Karrierem egyik legnehezebb wimbledoni meccsét játszottam. Gratulálok Kevinnek a nagyszerű teljesítményéért, nem lett volna érdemtelen, ha ő nyeri meg a találkozót” – nyilatkozta Djokovics.

NŐI EGYES

A 2004-es győztes orosz Marija Sarapova bejutott az elődöntőbe, miután három szettben legyőzte az amerikai Coco Vandeweghét. A döcögősen indított szervajátékok ellenére a korábbi világelső vette el először ellenfele adogatását, majd egy gyors brékváltás után 4:2-t követően megtartotta az előnyét. Ezzel idei kilencedik wimbledoni játszmáját is megnyerte, és a második felvonásban sem úgy tűnt, hogy megszakad a hibátlan sorozat, de 5:4-nél nem tudta kiszerválni a továbbjutást, majd rövidítésben elbukta a szettet. A döntő felvonásban 3:0-s előnye után az amerikai visszabrékelt ugyan, de 3:2 után ismét Sarapova percei következtek, így 6:3, 6:7, 6:2-re megnyerte a meccset.

Viktorija Azarenka újra rendkívül magas színvonalú mérkőzést vívott Serena Williamsszel, az első játszmát meg is nyerte, ám az első kiemelt fordítani tudott, és 17–3-ra javította a fehérorosz elleni mérlegét.

Az alsó ágon Garbine Muguruza jutott elsőként elődöntőbe, miután legyőzte Bacsinszky Tímeát. Ellenfele Agnieszka Radwanska lesz, aki három szettben múlta felül Madison Keyst, ezzel négy év alatt harmadszor került a legjobb négy közé Wimbledonban.

VEGYES PÁROS

Babos Tímea a női páros után vegyes párosban is negyeddöntős, miután az osztrák Alexander Peyával két szettben legyőzték az Oliver Marach, Olha Szavcsuk duót. A nyolc között a második helyen kiemelt
Sania Mirza, Bruno Soares indiai, brazil kettőssel találkoznak.

JUNIOR

Stollár Fanny bejutott az Angol nemzetközi teniszbajnokság junior lány egyesének harmadik fordulójába, miután két szettben legyőzte az amerikai Kayla Dayt.

A 11. helyen kiemelt magyar lány hatalmas küzdeni tudásáról tett tanúbizonyságot a mérkőzés során, hiszen az első szettet 3:5-ről, a másodikat pedig 2:5-ről fordította meg – ráadásul 3:5-nél a négy sikertelen bréklabda után szettlabdája is volt az amerikainak, de Stollár innen is fordítani tudott.

Nem sikerült viszont a továbbjutás Valkusz Máténak, aki két játszmában kikapott a japán Vatanuki Joszukétől.

Udvardy Panna a román Karola Patricia Bejenaru oldalán sikerrel vette a wimbledoni teniszbajnokság junior lány párosának első fordulóját. A magyar, román kettős két sima szettben győzte le a Eleni Hrisztofi, Lesedi Sheya Jacobs görög, namíbiai duót.

A Gálfi Dalma, Stollár Fanny kettős két sima játszmában jutott túl brit ellenfelén.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (26 750 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Djokovics (szerb, 1.)–K. Anderson (dél-afrikai, 14.) 6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 7:5

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA – ÁGRAJZ SZERINT
Djokovics (szerb, 1.)–Cilic (horvát, 9.)
Wawrinka (svájci, 4.)–Gasquet (francia, 21.)
Pospisil (kanadai)–Murray (brit, 3.)
Simon (francia, 12.)–Federer (svájci, 2.)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 1.)–Azarenka (fehérorosz, 23.) 3:6, 6:2, 6:3
Sarapova (orosz, 4.)–Vandeweghe (amerikai) 6:3, 6:7, 6:2
Muguruza (spanyol, 20.)–Bacsinszky (svájci, 15.) 7:5, 6:3
A. Radwanska (lengyel, 13.)–Keys (amerikai, 21.) 7:6, 3:6, 6:3

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
S. Williams (amerikai, 1.)–Sarapova (orosz, 4.)
Muguruza (spanyol, 20.)–A. Radwanska (lengyel, 13.)

VEGYES PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Peya, Babos (osztrák, magyar, 5.)–Marach, Szavcsuk (osztrák, ukrán) 6:3, 7:6

JUNIOR, LÁNY EGYES, 2. FORDULÓ
Stollár (magyar, 11.)–Day (amerikai) 7:5, 7:5

JUNIOR
LÁNY PÁROS, 1. FORDULÓ
Bejenaru, Udvardy (román, magyar)–Hrisztofi, Jacobs (görög, namíbiai) 6:2, 6:1
Gálfi, Stollár (magyar, 3.)–Asghar, Richardson (brit) 6:2, 6:1

JUNIOR FIÚ EGYES, 2. FORDULÓ
Vatanuki (japán)–Valkusz (magyar, 16.) 6:4, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik