Wimbledon: Cilic elmondta, miért zokogott a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.16. 20:46
null
Marin Cilic talpa nem nézett ki túl szépen (Fotó: AFP)
Sokáig nem lehetett tudni, Marin Cilicnek milyen egészségügyi problémája volt a Roger Federer elleni wimbledoni döntőben. A horvát teniszező a veresége után elmondta, mi törte meg.

Marin Cilic az első szett elvesztése után a másodikban 3:0-s hátrányban volt, amikor a pihenő alatt orvosi segítséget kért. Ekkor még nem kapott kezelést, így nem lehetett tudni, mi a baj, csak az látszott, hogy a törülköző alatt rázkódik a sírástól. A döntő után elmondta, hogy a talpán lévő vízhólyag okozta a problémát, amely miatt nem tudta a legjobbját nyújtani.

„Van egy nagyon kellemetlen vízhólyagom – nyilatkozta a horvát játékos. – Már a Querrey elleni elődöntőben is éreztem. A folyadék egyszerűen beszivárgott a bőrkeményedésem alá. Minden egyes alkalommal, amikor gyorsan kellett volna reagálnom, irányt váltanom, képtelen voltam rá. Ez természetesen nagyon megviselt érzelmileg, hiszen eszembe jutott, milyen keményen készültem az utóbbi hónapokban, és pont ezen a nagy napon nem tudom a legjobb teniszemet nyújtani. A csapatom miatt is nehéz volt, ők is rendkívül sokat tettek értem. Nagyon szerencsétlennek éreztem magam.”


ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (31 600 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Roger Federer (svájci, 3.)–Marin Cilic (horvát, 7.) 6:3, 6:1, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik