Wimbledon: Bartoli egy óra alatt megnyerte az elődöntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.04. 15:39
null
Bartoli remek játékkal jutott be a döntőbe Wimbledonban (Fotó: Action Images)
Marion Bartoli jutott be elsőként a döntőbe a nők között a wimbledoni teniszbajnokságon: a francia játékos a legjobb négy között két sima szettben (6:1, 6:2) győzte le Kirsten Flipkenst.



A 15. helyen kiemelt Bartoli az első szett elején kétszer is elvette ellenfele adogatását, 5:1-nél pedig simán kiszerválta az első játszmát, amelynek megnyeréséhez 25 percre volt szüksége. Flipkens nem tudott felnőni a feladathoz, karrierje első Grand Slam-elődöntőjén érződött rajta a feszültség.

Ráadásul a második szettben ápolni is kellett a belgát, térdsérülése miatt volt szükség a játékmegszakításra. Bartoli – aki 2007-ben már játszott wimbledoni döntőt, ám Venus Williamstől kikapott – a második szettben is brékelt, majd Flipkensnek is sikerült ugyanez.

A francia teniszező azonban egy újabb brékkel megtörte ellenfele lendületét, és végül kicsivel több mint egy óra alatt behúzta a meccset második mérkőzéslabdáját értékesítve.

„Egyelőre fel sem tudom fogni – mondta a győztes elődöntő után Marion Bartoli. – Jól ment a játék, jól éreztem magam a pályán. Szeretnék gratulálni Kirstennek! Nehéz lehetett neki, főleg, hogy megsérült itt az elődöntőben, minden tiszteletet megérdemel.”

Bartoli ellenfele a döntőben az Agnieszka Radwanska–Sabine Lisicki párharc győztese lesz.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (16 100 000 font, fű)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ

Bartoli (francia, 15.)–Flipkens (belga, 20.) 6:1, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik