Wimbledon: Babos Tímeáék simán kiejtették a világelsőket!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.07. 15:22
null
Babos és társa nagy siker küszöbén (Fotó: Reuters)
Babos Tímea a kazah Jaroszlava Svedova oldalán két szettben búcsúztatta az 1. helyen kiemelt Martina Hingis, Sania Mirza svájci, indiai kettőst a wimbledoni teniszbajnokság női párosának negyeddöntőjében.

Bár Babos Tímea első adogatásánál két bréklabdája is volt a világelső párosnak, ezekkel nem tudott élni, sőt, Hingis rögvest elbukta az első szerváját, így ellépett a magyar, kazah kettős (3:1).

Svedováék Hingis újabb adogatásánál is sikerrel jártak, a kazah szervajátéka után pedig kevesebb mint fél óra alatt meg is volt az első szett (6:2).

A folytatásban ráadásul 30:0 ellenére Mirza is elbukta a szerváját, és bár Hingis kezdett egyre jobban játszani, ezzel párhuzamosan indiai társa hibát hibára halmozott (2:0). Az első kiemelt párosnak 2:1-nél három esélye is volt egyenlíteni Svedova adogatásánál, de egyiket sem tudta kihasználni, és Babos nagyszerű átemelésével 3:1-re módosult az állás.

Az újabb brék és a sikeres adogatás után már 5:1-re vezettek Babosék, és bár a következő három játékot Hingisék nyerték, 5:4-nél kiszerválták a sikert.

Babosék az elődöntőben a 10. helyen kiemelt Raquel Atawo, Abigail Spears duó ellen lépnek pályára.

„Rettentően örülök a mai győzelemnek – jelentette ki Babos Tímea a babostimea.hu-nak. – Elképesztő hangulat volt, telt házas meccset játszhattunk az 1-es pályán. Érdekes egybeesés, hogy az 1-es pályán játszottunk, itteni idő szerint 1 órától a világelső páros ellen. Boldog vagyok, mert jól teniszeztünk. Külön öröm, hogy így sikerült játszanunk, hiszen tegnap nem ment igazán jól. Nem könnyű egy Hingis, Mirza duót legyőzni. Nagyon nagyon pozitív és jó dolog, hogy sikerült két szettben nyernünk. Most már sorozatban harmadszor játszok elődöntőt Wimbledonban: remélem, túlszárnyalom a tavalyi és a tavalyelőtti eredményt is! De az még messze van, most meccsről meccsre kell haladni. Ismét szeretném megköszönni a sok drukkolást és a biztató szavakat, nagyon-nagyon jólesik. Menni kell tovább előre!”

NŐI EGYES

A világelső amerikai Serena Williams 50 perc alatt kiütötte az orosz Jelena Vesznyinát a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének elődöntőjében.

A címvédő a második játszmában csupán öt labdamenetet engedett orosz ellenfelének, ahogyan néhány nappal korábban Szvetlana Kuznyecovának is.

Nem jött össze a testvércsata a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének fináléjában, miután a négy között a német Angelique Kerber két szettben legyőzte az amerikai Venus Williamset.

A döntőben megismétlődik az idei Australian Open fináléja, akkor a német nagy meglepetésre döntő játszmában legyőzte Serenát, megszerezve karrierje első GS-torna-győzelmét.

S ha egyesben nem is, párosban még reménykedhet Venus Williams a finálébeli szereplésben, ugyanis testvérével háromjátszmás csatában legyőzték orosz riválisukat, és bejutottak az elődöntőbe. Egy német azért ott is szembejön majd…

JUNIOROK

Valkusz Máté a negyeddöntőben búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokság juniorversenyének csütörtöki játéknapján. A torna honlapja szerint a negyedik helyen kiemelt magyar játékos két szettben kapott ki az ötödikként rangsorolt kanadai Denis Shapovalovtól. A mérkőzés mindössze 45 percig tartott.

Az ATP felnőtt világranglistáján az orosz származású, izraeli születésű teniszező 762 hellyel jobban áll, a juniorok rangsorában viszont Valkusz nyolc pozícióval megelőzi őt.

A wimbledoni juniorversenyen a lányok mezőnyben Udvardy Panna már az első fordulóban búcsúzott.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (28 100 000 font, fű)
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ

Babos, Svedova (magyar, kazah, 5.)–Hingis, Mirza (svájci, indiai, 1.) 6:2, 6:4
Görges, Ka. Plísková (német, cseh, 8.)–Garcia, Mladenovic (francia, 2.) 7:6, 6:3
S. Williams, V. Williams (amerikai)–Makarova, Vesznyina (orosz, 4.) 7:6, 4:6, 6:2
AZ ELŐDÖNTŐBEN
Babos, Svedova (magyar, kazah, 5.)–Atawo, Spears (amerikai, 10.)
S. Williams, V. Williams (amerikai)–Görges, Ka. Plísková (német, cseh, 8.)

FÉRFI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Herbert, Mahut (franciák, 1.)–Huey, Mirnyi (Fülöp-szigeteki, fehérorosz, 12.) 6:4, 3:6, 6:7, 6:4, 6:4
Benneteau, Roger-Vasselin (franciák)–Klaasen, Ram (dél-afrikai, amerikai, 11.) 7:5, 6:4, 5:7, 7:6

NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 1.)–Vesznyina (orosz) 6:2, 6:0
Kerber (német, 4.)–V. Williams (amerikai, 8.) 6:4, 6:4
A DÖNTŐBEN
S. Williams (amerikai, 1.)–Kerber (német, 4.)

JUNIOR, FIÚ EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Shapovalov (kanadai, 5.)–Valkusz (4.) 6:4, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik