US Open: újabb egyórás meccs, Babosék ismét simán nyertek

KLEIN RON (New York)KLEIN RON (New York)
Vágólapra másolva!
2019.08.31. 18:21
null
Babos Tímea párosban már a 16 között jár a US Openen (Fotó: AFP)
Babos Tímea és Kristina Mladenovic párosa 6:1, 6:4-re megverte a Jekatyerina Alekszandrova, Okszana Kalasnyikova kettőst a US Open második fordulójában. A találkozó 63 percig tartott.

 

Az első kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó nyitotta meg az ötös pálya programját szombaton, a US Open párosok versenyének harmadik fordulójával. A magyar, francia kettős a csütörtöki, egyesbeli vereségek ellenére másnap magabiztosan nyerte meg az első mérkőzését, a remek játékkal pedig szombaton sem maradt adós.

Babosék az orosz Jekatyerina Alekszandrova és a grúz Okszana Kalasnyikova ellen a találkozó elején kissé nehézkesen hozták adogatójátékaikat, de 2:1-nél és 4:1-nél is elvették ellenfeleik szervagémét, így 27 perc alatt 6:1-gyel lett övék az első játszma.

A második szettet brékkel kezdték, a folytatásban pedig a saját adogatásaikban nem hibáztak, és bár 5:3-nál még veszni hagytak három mérkőzéslabdát fogadóként, Mladenovic szerváival lezárták a párharcot, 63 perc alatt 6:1, 6:4 lett a vége. Hogy kikkel szemben folytatják a versenyt, egyelőre nem tudni, hiszen az ő águkon még az első fordulóból sem játszottak le minden találkozót.

„Sokkal jobban játszottunk, mint az első mérkőzésünkön, de az ellenfél is keményebb volt. Egy ritörnt rontottam el az egész mérkőzésen, ennek nagyon örülök! Kiki is jól játszott, egyszer sem veszítettük el a szervánkat, összeszedettek voltunk. Motiváltak vagyunk, élvezzük a teniszt. Fontos, hogy azokat a találkozókat, amelyeket megnyerhetünk könnyebben, azokat nyerjük is meg könnyebben. A következő meccsünk hétfőn lesz, egyre nehezebb riválisok következnek – jelentette ki a Nemzeti Sport érdeklődésére Babos Tímea, aki vasárnap nem teniszezik, mert fáj a válla és megfázással is küzd, de azért a kondiedzést nem hagyja ki. – Valószínűleg nem is jövünk ki a teniszcentrumba, hanem a szállodában kondizunk. A fizioterapeutám nemrég házasodott meg, az én ajándékom az volt, hogy kifizettem a repülőjegyét a feleségének, hogy együtt lehessenek itt, New Yorkban. Lehet, hogy vasárnap egy-két órára csatlakozom hozzájuk a városnézésben, de alapvetően a pihenés lesz a legfontosabb.”

A másik magyar érdekeltségű összecsapáson sajnos már nem örülhettünk, mert Stollár Fanny és a tunéziai Onsz Dzsabur 6:4, 7:5-re kikapott a Caroline Dolehide, Vania King duótól.

US OPEN, NEW YORK (57 238 700 dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Alekszandrova, Kalasnyikova (orosz, grúz) 6:1, 6:4
Dolehide, V. King (amerikaiak)–Dzsabur, Stollár (tunéziai, magyar) 6:4, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik