MTI 2020.05.31 18:31 Frissítve: 2020.06.01 15:18

US Open: rövidebb meccsek és felnőtt labdaszedők jöhetnek

Rövidebb mérkőzésekben is gondolkodnak a tervek szerint augusztus 31-én elrajtoló amerikai nyílt teniszbajnokság szervezői.

Charterjáratok, rövidebb meccsek és felnőtt labdaszedők jöhetnek a US Openen (Fotó: AFP)

 

Stacey Allaster, az Egyesült Államok teniszszövetségének (USTA) főigazgatója vasárnap közölte, hogy várhatóan június második felében döntenek a Grand Slam-torna megrendezéséről, illetve lebonyolítási módjáról.

„Egyelőre várjuk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további fejleményeket, még semmi konkrétum nincs. Annyi biztos, hogy maradunk a tervezett időnél és helyszínnél” – jelentette ki.

Az előkerülő javaslatokról szólva, úgy fogalmazott, hogy – noha tavaly a 850 ezer néző jelentős jegybevételhez juttatta a USTA-t – egyre valószínűbb a zárt kapus rendezés. Emellett az edzésekre érkező játékosok nem használhatnák az öltözőket, hanem a tréning után rögtön visszatérnének a hotelbe. Ha a férfi teniszezők kérik, előfordulhat, hogy csak két nyert szettig tartanak az ő mérkőzéseik is. A találkozókon előnyben részesülne a sólyomszem-technológia, kevesebb vonalbíró dolgozna a pályákon, és csak felnőtt labdaszedőket alkalmaznának.

A játékosokat Párizsban, Bécsben, Frankfurtban, Buenos Airesben és Dubaiban „gyűjtenék össze”, majd – negatív vírusteszt esetén – charterjáratokkal juttatnák el New Yorkba. A Billie Jean King National Tennis Centerben aztán naponta ellenőriznék a testhőmérsékletüket, illetve tesztelnék őket.

A szervezők mindenképpen csökkentenék a teniszezők kíséretének a létszámát, hogy ne akár 7-8 ember társaságában érkezzenek. Például a helyszínen biztosítanának nekik masszőrt és fizioterapeutát is.

2020.06.26 20:39:01

Tenisz DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A törlés momentán nem kevésbé reális jövőkép, mint az, hogy egy tízmilliós metropolisz nagyjából egy év múlva egy hónapra vendégül lát százezres nagyságrendű embertömeget a szélrózsa minden irányából.

2020.06.22 20:44:15

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Közölni akarta a világgal: bármit megtehet.

2020.06.12 22:10:49

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Djokovics ne focizgasson a magángéppel érkező sztárokkal.

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.