US Open: rendőr verte bilincsbe a teniszsztárt

Vágólapra másolva!
2015.09.10. 12:32
Egyik pillanatról a másikra kellemetlen szituációban találta magát James Blake. A 2013-ban visszavonult amerikai teniszjátékost New Yorkban egy szálloda előtt egy rendőr leteperte a földre, és meg is bilincselte. Később kiderült, tévesen. Tolvajnak hitték, de nem ő volt az.

A korábbi világranglista negyedik helyezett Blake éppen a US Open egyik mérkőzésére indult volna, amikor a semmiből megjelent egy civil ruhás rendőr, a földre teperte és megbilincselte, majd 15 percen át fogva tartotta. A könyöke és a lába is megsérült. Amint kiderült, hogy nem azt a személyt vették őrizetbe, akit kerestek, szabadon engedték.

De itt nem ért véget az ügy. Blake nehezményezte a rendőrség viselkedését. Szerinte akkor sem jártak volna el helyesen, ha ő lett volna a tettes. Ráadásul bocsánatot sem kértek tőle a rendőrök.

„Lehet, hogy azért csinálták, mert fekete vagyok, nem tudom. De az biztos, hogy senki sem teheti ezt senkivel, semmilyen esetben” – nyilatkozta a New York Daily Newsnak.

Az egyesült államokbeli rendőrség az utóbbi időben gyakran téma a médiában túlzottan erőszakos fellépése miatt, Blake is erre próbált célozni nyilatkozatával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik