US Open: Ledöbbentem, de folytatom a harcot a nőkért – S. Williams

Vágólapra másolva!
2018.09.09. 09:46
null
Serena Williams nem zárta a szívébe a női döntő bíróját (Fotó: AFP)
Serena Williams szexista tettnek nevezte, hogy Carlos Ramos, a US Open szombati női egyes döntőjének bírója elvett tőle egy játékot a második szettben. Az amerikai teniszező a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján elmondta, ledöbbent, de folytatni fogja a harcot a női egyenjogúságért.

„Nem csalok, hogy nyerjek. Akkor inkább veszítek, csak úgy mondom” – mondta még a meccs közben, a második szett elején Williams a mérkőzést vezető bírónak.

Kyle Griffin on Twitter

I don't cheat to win. I'd rather lose." - Serena Williams just now to the chair umpire #USOpen18 https://t.co/TCbGcpVmeq

Az amerikai edzője bemutatott valamit a pályára, amit a székbíró coachingnak mondott be, ezért pedig figyelmeztette a 36 éves játékost.

Williams nem sokkal később összetörte az ütőjét, amiért már pontlevonás járt, utána pedig azt mondta a székbírónak, hogy egy tolvaj, aki ellopott tőle egy pontot, ezután pedig megkapta a harmadik figyelmeztetését is, amiért akár le is léptethették volna, de a főbíró hosszas győzködése után csak egy ajándékgémet kapott a japán.

„Nincsenek külön jeleink, sosem kommunikálunk mutogatással. Sosem vett el egy játékot sem férfitól, mert azt mondták neki, hogy csaló. Teljesen ledöbbentem, de folytatni fogom a harcot a nőkért, a női egyenjogúságért” – fogalmazott a döntő utáni sajtótájékoztatón a 23-szoros GS-torna-győztes, aki úgy érzi, szexista tett volt, amiért a játékvezető megbüntette őt.

Cameron Cox on Twitter

Everyone should listen to this from Serena Williams. https://t.co/TF03dhpq2P



Williams a meccs után kezet sem fogott a bíróval.

US OPEN, NEW YORK (53 000 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
Oszaka (japán, 20.)–S. Williams (amerikai, 17.) 6:2, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik