Tsonga legyőzte, és kiejtette Nadalt

Vágólapra másolva!
2011.11.25. 00:07
null
Tsonga bejutott a négy közé (Fotó: Reuters)
Címkék
A francia Jo-Wilfried Tsonga nagy csatában legyőzte Rafael Nadalt a férfi teniszezők év végi ATP-világbajnokságán, és így Roger Federer mögött a B-csoport második helyén bejutott az elődöntőbe, míg a spanyol játékos búcsúzott.

A százszázalékos mérleggel az elődöntőbe jutó Roger Federer délutáni sikere után Rafael Nadal és Jo-Wilfried Tsonga élet-halál harcot vívott egymással a B-csoport esti találkozóján: a tét a továbbjutást érő második hely volt az összecsapáson.

A mérkőzés ennek megfelelően indult: az első játszmában fej-fej mellett haladtak a játékosok. A francia teniszező a negyedik játékban két bréklabdához jutott, de Nadal mindkettőt hárította.

A két játékos a folytatásban sem tudta elvenni a másik adogatását, így 6:6 után következett a rövidítés, amelyben Tsonga volt pontosabb, és miután négy szettlabdához jutott, egy ászt – a meccsen már negyedszer – ütve fejezte be a játszmát.

A MÁSIK MECCSEN
A címvédő Roger Federer három játszmában legyőzte Mardy Fisht. A már korábban az elődöntőbe jutott svájci játékos 6:1, 3:6, 6:3-ra győzte le amerikai ellenfelét.

Federer így hibátlan teljesítménnyel zárta a csoportkört, míg Fish a harmadik fellépésén is vereséget szenvedett. A 8. helyen rangsorolt tengerentúli játékos hiába lopott játszmát Federertől és Nadaltól is, meccset nyernie nem sikerült.

A második szett is szoros küzdelmet hozott: ebben is mindkét teniszező sorra nyerte saját adogatójátékát, mígnem 4:4-es állásnál Nadal brékelte ellenfelét. Tsonga három szettlabdát is hárított a következő gémben, de a negyediket már nem hibázta el a spanyol játékos, így egyenlített.

Bár a döntő játszma első játékát Nadal könnyedén megnyerte, Tsonga saját adogatása után brékelte ellenfelét, és lépéselőnybe került, majd 4:2-es előnynél ismét elvette a spanyol játékos szervajátékát, így közel került a győzelemhez.

Nadal azért nem adta fel, és ő is brékelte a franciát, de saját adogatójátékában még pontot sem tudott szerezni, így elbukta a meccset, és kiesett a világbajnokságról, míg Tsonga – Roger Federer mögött – bejutott az elődöntőbe.

 

TENISZ ATP-VB, LONDON
EGYES, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Tsonga (francia, 6.)–Nadal (spanyol, 2.) 7:6, 4:6, 6:3
Federer (svájci, 4.)–M. Fish (amerikai, 8.) 6:1, 3:6, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik