Tenisz: visszavonult a Roland Garros korábbi bajnoka

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 06:44
Bejelentette visszavonulását az ausztrálok korábbi Grand Slam-győztes teniszezője, Casey Dellacqua. A 33 éves sportoló azzal indokolta a döntését, hogy szeretne több időt a családjával tölteni.

Az ausztrál versenyző párosban érte el pályafutása legnagyobb sikereit, 2011-ben az amerikai Scott Lipskyvel megnyerte a vegyes párost a Roland Garroson.

Honfitársa, Ashleigh Barty oldalán 2013-ban az Australian Openen, Wimbledonban és a US Openen, majd négy évvel később Párizsban is döntőt játszhatott – de egyiket sem nyerte meg –, így ők alkották az open éra történetének első ausztrál női duóját, amely mind a négy Grand Slam-tornán eljutott a fináléig. Dellacqua ezen felül további három GS-döntőt veszített el női párosban, kettőt a kazah Jaroszlava Svedovával, egyet az olasz Francesca Schiavonéval.

Dellacqua a 2015-ös fejsérülése óta az egyéni karrierjét háttérbe szorította, de előtte sem volt igazán sikeres: egyetlen WTA-tornát sem nyert és egyik Grand Slam-versenyen sem jutott túl a negyedik fordulón. A világranglistán egyesben 2014 szeptemberében jegyezték a legmagasabban, amikor a 26. helyen állt, míg párosban 2016 februárjában harmadik volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik