Tenisz: vége Bellucci böjtjének; Thiemnek megvan az első

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.23. 17:37
null
A szombati négy döntő közül egyedül Thomaz Bellucci nyert két szettben (Fotó: AFP)
Három év után nyert ATP-trófeát a brazil Thomaz Bellucci – összesen ez már a negyedik sikere –, aki a genfi 250-es torna döntőjében a hatodik kiemelt portugál Joao Sousánál bizonyult jobbnak két játszmában. Utóbbi negyedik ATP-fináléja közül már a harmadikat bukta el.

 

Nizzában az osztrák Dominic Thiem nagy csatában kerekedett a negyedik helyen kiemelt argentin Leonardo Mayer fölé, így második ATP-döntője közül először sikerült nyernie.

Strasbourgban a harmadik helyen kiemelt ausztrál Samantha Stosur szetthátrányból fordított a fináléban a francia Kristina Mladenovic ellen. A győztes pályafutása hetedik WTA-tornagyőzelmét aratta, javítva eddigi, nem túl jó döntőbeli mérlegén, amelyet még így is dupla ennyi, szám szerint tizennégy vereség terhel. A 22 éves Mladenovic – Babos Tímea páros partnere – pályafutása második WTA-döntőjét játszotta egyesben, először kapott ki, Stosurtól viszont harmadik találkozójukon immár harmadszor.

A nürnbergi WTA-torna fináléjában a 27 éves olasz Karin Knapp három játszmában győzött 32 éves honfitársa, Roberta Vinci ellen. Utóbbit hiába jegyezték a legjobbak között nem is olyan régen, Knapp a mumusa, hatodik meccsükön negyedszer kapott ki tőle. Knapp pályafutása második tornagyőzelmét aratta, harmadszor játszhatott döntőt, szemben a tizenharmadik WTA-döntőjéből a negyediket elbukó, jóval rutinosabb Vincivel szemben.

ATP 250-ES TORNA, GENF (439 405 dollár, salak)
DÖNTŐ

Bellucci (brazil)–Sousa (portugál, 6.) 7:6, 6:4

ATP 250-ES TORNA, NIZZA (439 405 euró, salak)
DÖNTŐ

Thiem (osztrák)–L. Mayer (argentin, 4.) 6:7, 7:5, 7:6

WTA-TORNA, STRASBOURG (250 000 dollár, salak)
DÖNTŐ

Stosur (ausztrál, 3.)–Mladenovic (francia) 3:6, 6:2, 6:3

WTA-TORNA, NÜRNBERG (250 000 dollár, salak)
DÖNTŐ

Knapp (olasz, 6.)–Vinci (olasz, 4.) 7:6, 4:6, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik