Tenisz: szettlabdái is voltak, de Babos kikapott a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.02. 17:03
null
Babos Tímea elbukott a döntőben (Fotó: Action Images – archív)
Babos Tímea kikapott az ukrán Elina Szvitolinától a marrákesi salakpályás torna női egyes fináléjában. A magyar teniszezőnek az első szettben több játszmalabdája is volt, de egyikkel sem élt, a második szettet pedig rövidítésben bukta el.

Korábbi egyetlen egymás elleni mérkőzésüket (2013-ban) Szvitolina nyerte meg, ráadásul az ukrán jóval előrébb, a 25. helyen áll a világranglistán.

A 86. pozícióban található Babos azonban egész héten kitűnő formában játszott – párosban megnyerte a tornát Kristina Mladenoviccsal –, és a finálét is biztatóan kezdte. Sajnos hiába húzott el 5:2-re, hiába volt öt játszmalabdája, Szvitolina úgy fordított 7:5-re, hogy a szett utolsó 11 labdamenetét ő nyerte meg.

A magyar játékos egyesben másodszor jutott döntőbe WTA-tornán – 2012 februárjában a román Alexandra Cadantut 6:4, 6:4-re legyőzte a monterreyi címmérkőzésen. Ez egyben az eddigi utolsó magyar siker volt WTA-tornán. Sajnos ez az állítás a mostani meccs után is igaz maradt...

A második szett szintén nagy küzdelmet, szoros csatát hozott: kétszer-kétszer elnyerték egymás adogatását. Babos 5:4-es vezetésénél Szvitolinának nagyon meg kellett szenvednie, hogy hozza a sajátját – de megtette, ami kulcsfontosságú volt. Babos hiába alakította simán 6:5-re az állást, Szvitolina szintén könnyedén egyenlített – semmire hozta az adogatójátékát úgy, hogy a kilencedik ászát is beütötte a találkozón.

Nagy különbség volt a két játékos között, hogy ez idő alatt a magyar lány mindössze egy ászt ütött.

A rövidítésben 2–2 után Babos nem bírt a lendületesen teniszező ukránnal, aki sorozatban három pontot szerezve megalapozta a győzelmét. Végül a tie-breakben Babos három pontig jutott, mialatt Szvitolina elérte a győzelemhez szükséges hetet.

A mérkőzés nem egészen 1 óra 49 percen át tartott. Várni kell az újabb magyar WTA-torna-győzelemre.

„Nagyon kemény meccs volt a mai is, 42 fokban... Sajnos fontos helyzetekben nem úgy mûködött az agyam és a lábam, ahogy egész éten. Kicsit fáradtabb voltam... – nyilatkozta honlapján Babos. – Természetesen ez nem kifogás, csak tény. Szép hét volt ez így is! Mindent megtettem a győzelemért, minden egyes mérkőzésemen.”

WTA-TORNA, MARRÁKES (250 000 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Szvitolina (ukrán, 4.)–Babos (magyar) 7:5, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik