Tenisz: Sarapova feltámadt, három éve uralja Stuttgartot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.27. 16:37
null
Sarapova legújabb díjaival (Fotó: Reuters)
Sorozatban harmadszor is Marija Sarapova nyerte meg a több mint 700 ezer dollár összdíjazású salakpályás női tenisztornát Stuttgartban. A hatodik helyen kiemelt orosz hölgy a döntőben Ana Ivanovicsot győzte le három szettben, aki sorozatban hetedszer kapott ki tőle.

 

A kilencedikként rangsorolt szerb versenyző az első játszmát 6:3-ra megnyerte – miután 5:0-ra elhúzott –, valamint a másodikban is brékelőnybe került (3:1), de Sarapova a folytatásban összekapta magát, és a hátralévő tizenhárom játékból tizenegyet megnyert, így nem is lehetett kérdéses, hogy egymást követő harmadik évben is megnyeri a versenyt.

Érdekesség, hogy Sarapova szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2013. április 28-án örülhetett legutóbb tornagyőzelemnek – akkor is Stuttgartban –, míg Ivanovicsot zsinórban hetedszer verte meg.

A bolgár Grigor Dimitrov megszerezte harmadik ATP-trófeáját, miután a bukaresti salakpályás torna döntőjében 81 perc alatt 7:6, 6:1-re legyőzte a címvédő cseh Lukás Rosolt.

Rosol kilenc mérkőzést számláló győzelmi sorozatot épített Bukarestben, nem tudta azonban megszerezni pályafutása második ATP-torna-győzelmét. E helyett Dimitrov elkönyvelhette a harmadikat és az idei másodikat (két hónapja Acapulcóban nem talált legyőzőre).

A 22 éves bolgár játékos 77 315 dollárral (nagyjából 17 millió forint) lett gazdagabb, Rosol 40 720 dollárral (9 millió forint) vigasztalódhat.

A Barcelonában rendezett salakpályás férfi torna döntőjében – melyet Tito Vilanova halála miatt egyperces gyászszünet előzött meg – a negyedik helyen kiemelt Nisikori Kei simán megverte Santiago Giraldót, így ezen a borításon életében először nyert versenyt.

A világranglista 65. helyén álló kolumbiai – aki pályafutása során másodszor játszott ATP-tornán finálét – az első szett elején brékelőnybe került (2:0), majd a soron következő 14 játékból 12-t elbukott, így jóformán esélye sem volt a győzelemre. A japán teniszező sorozatban a negyedik, salakon az első tornadöntőjét nyerte meg.

A nők marrákesi versenye a 21 éves María Teresa Torró Flor sikerével zárult – a spanyol versenyző döntő szettben győzte le a 28 esztendős Romina Oprandit. Mindkét játékos élete első tornadöntőjét játszotta, végül a fiatalabbik hölgy örülhetett, aki párosban már nyert versenyt, méghozzá 2013 januárjában honfitársával, Garbine Muguruzával a Babos Tímea, Mandy Minella kettős ellen.

WTA-TORNA, STUTTGART (710 000 dollár, salak)
DÖNTŐ
Sarapova (orosz, 6.)–Ivanovics (szerb, 9.) 3:6, 6:4, 6:1

ATP 250-ES TORNA, BUKAREST (426 605 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ

Dimitrov (bolgár, 1.)–Rosol (cseh) 7:6 (2), 6:2

ATP 500-AS TORNA, BARCELONA (1 845 585 euró, salak)
DÖNTŐ
Nisikori (japán, 4.)–Giraldo (kolumbiai) 6:2, 6:2

WTA-TORNA, MARRÁKES (250 000 dollár, salak)
DÖNTŐ
Torró Flor (spanyol)–Oprandi (svájci) 6:3, 3:6, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik