Tenisz: S. Williams idei 9. tornagyőzelmét aratta

Vágólapra másolva!
2013.08.11. 20:32
null
Serena Williams folytatta remeklését: 2013-ban a kilencedik tornagyőzelmét könyvelhette el (Fotó: Action Images)
A Torontóban rendezett kemény pályás női tenisztorna döntőjében a világelső Serena Williams könnyed, 6:2, 6:0-s győzelmet aratott a címvédőt (Petra Kvitová) és a tavalyi döntőst (Li Na) is búcsúztató Sorana Cirstea ellen, így 2001 és 2011 után harmadszor nyerte meg a kanadai versenyt.

 

A győztes kiléte egy percig sem volt kérdéses a fináléban. A fiatalabbik Williams-lány az első játszmában háromszor is elvette ellenfele adogatását, és bár egyszer semmire elveszítette a sajátját, így is különösebb megerőltetés nélkül, 38 perc alatt hozta az első szettet (6:2).

A második játszma még simábban alakult, Cirstea egyszer sem tudta hozni a szerváját, fogadóként pedig gyakorlatilag esélye sem volt, ebből kifolyólag 5:0-nál a meccsért adogathatott az első helyen kiemelt amerikai. A román versenyzőnek az utolsó játékban volt egy bréklabdája, de végül nem sikerült a szépítés, Williams a második meccslabdáját kihasználta, és bő egy óra alatt megnyerte a meccset.

Az amerikai hölgy pályafutása 54., idei 9. tornagyőzelmét aratta, a montreali versenyen 2001 és 2011 után harmadszor diadalmaskodott, míg Cirstea elleni mérlege 3–0-ra módósult.

WTA-TORNA, TORONTO (2 369 000 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 1.)–Cirstea (román) 6:2, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik