Tenisz: Piros Zsombor elmondta, Fucsovics miért nem top 30-as

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.27. 13:33
Piros Zsombor markáns véleményt fogalmazott meg a Digi Sport híradójának arról, hogy Fucsovics Márton jelenleg miért nem top 30-as játékos a férfi teniszezők világranglistáján. Ám azt, hogy a nyolc évvel fiatalabb tehetség mennyire tiszteli a Davis-kupa-csapat ászát, jelzi: szeretné, ha őt tartanák az új Fucsovics Marcinak.

Sokáig úgy tűnt, hogy Fucsovics Márton a múlt, míg Piros Zsombor a jövő embere a magyar teniszben. Mindenki arra számított: utóbbi a junior Grand Slam-győzelme után betör a felnőttek világába, előbbi pedig 25 éves létére örök ígéret marad. Néhány hét után azonban fordult a kocka, és kiderült: ők a jövő és a jelen.

Piros Zsombort június 20-án a Digi Sport híradója arról kérdezte: mi akadályozhatja meg őt abban, hogy ő legyen az új Fucsovics Márton, avagy egy olyan magyar teniszező, akinek a junior GS-siker után nem sikerül a nagy áttörés? „Talán az áldozatok meghozatala, és az, hogy az alázat ne vesszen el belőlem” – mondta akkor Piros Zsombor, aki azóta másképp vélekedik sporttársáról. A magyar teniszválogatottnak ugyanis valódi Fucsovics-csodával sikerült bejutnia a világcsoportba.

„Szeretnék a következő Fucsovics Marci lenni. A nagy játékosoktól azért lehet messze, mert az egész életét tekintve talán tíz-húsz-harminc százalékkal többet kellene a tenisszel foglalkoznia. De egyébként nem tudom, ő mennyit tesz pluszban hozzá a teniszhez, amikor nem a pályán van. Úgy gondolom, csak ez lehet az egyetlen magyarázat arra, hogy most nem harmincadik, és százon kívül van” – nyilatkozta a Sport 24-nek Piros Zsombor.

Korai pályájuk nem sokban különbözik, mindketten junior Grand Slamet nyertek egyéniben és párosban, illetve már 17 éves koruk előtt ATP-pontot szereztek. Piros Zsombor korábban döntött úgy, hogy szakít a juniorversenyekkel és a felnőttek világában próbál eredményes lenni. Fucsovics 19 éves koráig, azaz a megengedett határig szerepelt a fiatalabbaknak kiírt versenyeken. Piros most 688. a világranglistán.

„Az idei célom ugyanaz maradt, a top ötszázat szeretném elérni a világranglistán felnőttben. Örülnék, ha tudnék egy tétmeccset játszani a Davis-kupában, nem feltétlen most, hanem a belgák utáni mérkőzésen. Jelentéktelen játékos vagy a csapatot illetően, de még így is hatalmas érzés, szóval, ha a padon ülve is nagyon jó, akkor milyen lehet, ha játszik az ember? Ezt nagyon szeretném megtapasztalni az életem során” – mondta Piros Zsombor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik